Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Generalul-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu a predat comanda Statului Major al Forţelor Terestre

La sediul Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT), în prezența şefului Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, a avut loc marți, 20 august a.c., ceremonia de predare-primire a funcției de șef al Statului Major al Forţelor Terestre Române.
Astfel, generalul-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu a predat comanda și Drapelul de luptă al Statului Major al Forţelor Terestre generalului-maior Dorin Blaiu.
La ceremonia militară din București, alături de personalul SMFT, au participat reprezentanți ai conducerii Statului Major al Apărării, comandanţi ai marilor unităţi şi unităţi din compunerea Forţelor Terestre Române, alți invitați.
                                                                           ***
După un mandat de doi ani în fruntea celei mai mari categorii de forțe ale Armatei României, Forțele Terestre Române, generalul-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu a preluat funcția de consilier coordonator domeniu în Compartimentul Consilieri militari din Grupul consilierilor ministrului Apărării Naționale.
Începând cu data de astăzi, generalul-maior Dorin Blaiu, comandant al Componentei Operaționale Terestre și locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Terestre, va îndeplini atribuțiile de șef al Statului Major al Forțelor Terestre. Domnia sa este un militar care a parcurs toate treptele ierarhiei și carierei militare, având o vastă experiență profesională atât în țară, cât și în misiuni internaționale.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei