Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

100 de ani de la înființarea primei structuri de tancuri din Armata Română sărbătoriți în garnizoana Bacău


Autor: Plutonier-adjutant principal Sandu Popa
Data publicării: 26.07.2019

La data de 1 august 2019, se împlinesc 100 de ani de la înființarea primei structuri de tancuri din Armata Română, prin ordinul Regelui Ferdinand I la 1 august 1919.

Cu acest prilej, Batalionul 631 Tancuri „Oituz” a organizat joi, 25 iulie 2019, un ceremonial militar și religios de celebrare a centenarului armei Tancuri și dezvelirea unei plăci comemorative privind activitatea centenară a tanchiștilor din Forțele Terestre Române.

În prezența prefectului județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa, a comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Gheorghiță Vlad, a foștilor comandanți ai batalionului, cadre militare active și în rezervă,  s-a dat citire mesajului Șefului statului Major al Forțelor Terestre cu ocazia Zilei Tanchiștilor și a centenarului acestei arme. 

După citirea mesajului a urmat alocuțiunea comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul-maior Gheorghiță Vlad, care a transmis că ziua de 1 august are semnificaţii deosebite pentru tanchiştii români, fiind data la care se constituia primul batalion de „care de luptă”, moment ce a marcat începuturile istoriei acestei arme în Armata Română.

Totodată a transmis că arma tancuri va acţiona întotdeauna în cadrul unui sistem interarme şi întrunit, ceea ce pentru tanchiști reprezintă mereu o provocare de a demonstra o înțelegere majoră a cadrului operaţional de acţiune.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare reprezentative a garnizoanei Bacău.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei