Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict – acasă la vânătorii de munte


Autor: Căpitan Mariana Dinu
Data publicării: 03.07.2019

Jurnaliştii din mass-media civile, participanți la Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, au fost prezenți astăzi, în Cheile Râșnoavei, pentru a învăța din tainele vânătorilor de munte, și pentru a exersa alături de ei tehnici și procedee specifice instrucției alpine.

Pe timpul desfășurării activității, militarii și jurnaliștii au fost vizitați de către șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă și comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”, generalul de brigadă Cristian Teglaș.

Ministerul Apărării Naţionale a organizat, prin Direcţia informare şi relaţii publice, Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia a 16-a, în perioada 30 iunie - 06 iulie 2019.

Cei 20 de jurnaliști care participă la curs vor dobândi, în cadrul celor două module, teoretic şi practic, cunoștințe pe teme privind procedurile de acreditare şi de lucru ale jurnaliştilor pe timpul operaţiilor militare, reguli de siguranţă şi protecţie în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operaţională, caracterizarea teatrelor de operaţii din punct de vedere al riscurilor, proceduri de acordare a primului ajutor.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei