Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Batalionul 206 Artilerie ,,General Mihail Lăcătușu” sărbătorește 50 de ani de tradiție


Autor: Sublocotenent Diana Stăneiu
Data publicării: 15.01.2019

Ziua de 15 ianuarie 2019 este o zi cu semnificație deosebită pentru militarii Batalionului 206 Artilerie ,,General Mihail Lăcătușu”, care sărbătoresc 50 de ani în slujba patriei. Conform  Ordinului  Marelui  Stat  Major nr. C.L. 0054 din 13 ianuarie 1969, Ministrul Forțelor Armate a ordonat înființarea Divizionului 206 Obuziere, dislocat în garnizoana Hălchiu, subordonat Brigăzii 2 Vânători Munte din Brașov. Procesul de organizare structurală a divizionului s-a finalizat printr-o revistă de front, la data de 15.01.1969.

Batalionul 206 Artilerie “General Mihail Lăcătușu”, unitate subordonată Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, este o unitate de sprijin de luptă, specializată în ducerea  acțiunilor  de  luptă  în  teren  muntos- împădurit, structură destinată NATO, în vederea sprijinirii acțiunilor militare în sistem integrat, pe teritoriul național, și a acțiunilor de menținere și impunere a păcii, în teatrele de operații externe.

Începând cu anul 2006, de la procesul de afirmare internațională (evaluarea operațională) a batalionului, în structurile N.A.T.O, misiunile batalionului s-au diversificat, militarii din cadrul unității participând la exerciții naționale și multinaționale, la misiunile Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”, din teatrele de operații din Kosovo, Irak  și Afganistan, precum și  la misiunea din cadrul Grupului de Luptă NATO, din Polonia.

 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei