Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonial militar și religios cu ocazia dezvelirii bustului scriitorului Vasile Voiculescu


Autor: Maistru militar principal Iulian Cadulencu
Data publicării: 21.12.2018

Joi, 20 decembrie, Primăria Municipiului Buzău a organizat împreună cu Divizia 2 Infanterie „Getica” un ceremonial militar și religios cu ocazia dezvelirii bustului scriitorului Vasile Voiculescu, în memoria marelui poet, prozator și medic militar.

Născut pe meleaguri buzoiene, la Pârscov, marele scriitor a luptat în linia întâi, în cadrul Primului Război Mondial.

Bustul marelui scriitor Vasile Voiculescu a fost amplasat în parcul adiacent Palatului Comunal Buzău și a fost realizat de către sculptorul Bogdan Hojbotă, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București.

La ceremonialul militar și religios au participat locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Claudiu-Mihail Sava, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, cadre militare active, în rezervă şi retragere, veterani de război, cetăţeni ai municipiului Buzău.

Proiectul inițiat de către Primăria Municipiului Buzău se înscrie în calendarul activităților dedicate Centenarului României Mari.       

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei