Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Maratonul Unirii!


Autor: Locotenent Mirela Căpîlnean
Data publicării: 19.11.2018

Începând cu data de 17 noiembrie, timp de 15 zile, camarazii noştri, fruntaşul Vlasie Alexandru din Batalionul 300 Infanterie Mecanizata ,,Sfântul Andrei” și plutonierul major Onofrei Cristian din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Dunarea de Jos” Galaţi vor duce, în Garnizoanele Focşani, Buzău, Braşov, Făgăraş, Sibiu şi Alba Iulia, mesajul urmaşilor Regimentului 11 Dorobanţi ,,Siret” Galaţi, la 100 de ani de la Marea Unire.

În prezența prietenilor și a colegilor, Alexandru și Cristian au pornit în cursa care va însuma peste 500 de km.

Refăcând traseul regimentului gălăţean din Campania anului 1916, prin Valea Buzăului, colegii noştri se vor reculege la monumentele eroilor români, de pe traseu şi vor marca, simbolic, data de 14/27 august 1916, ora 23:00, zi în care Regimentul 11 Dorobanţi a cucerit  Crasna, fosta vamă cu Imperiul Habsburgic.

Nu va fi uşor, dar orice efort este incomensurabil mai mic faţă de ceea ce au făcut înaintaşii noştri, acum, mai bine de 100 de ani.

Simbolic, vineri, 16 noiembrie, Comandantul Garnizoanei Galaţi şi a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Galaţi, locotenent-colonelul Ilie Melinte i-a prezentat pe cei doi contingentului ce urmează a fi dislocat în Teatrul de Operaţii Afganistan şi le-a urat drum bun şi să ducă cu onoare şi cinste tradiţia de luptă şi gloria regimentului în garnizoanele prin care vor trece. 

Adunaţi la Monumentul eroilor Regimentului 11 Dorobanţi, cei doi militari împreună cu comandanţii unităţilor din care provin, au adus un omagiu celor care au luptat pentru independenţa României.

Comandantul Jandarmeriei Galaţi, colonelul Vasilică Dănuţ, i-a felicitat pe cei doi militari şi le-a transmis că jandarmii îi vor însoţi pe tot traseul pentru a le asigura securitatea iar prin sprijinul unităţilor aparţinând IGSU, un paramedic SMURD se va afla alături de echipajul de jandarmi, pentru monitorizare medicală.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei