Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ziua Forțelor Terestre în garnizoana Buzău


Autor: Redacția
Data publicării: 24.04.2018

La 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre Române, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă, prilej cu care IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Militară "Pogorârea Sfântului Duh" a Garnizoanei Buzău.
Cu prilejul Zilei Forţelor Terestre Române au fost organizate mai multe activităţi.
În perioada 26.03-20.04 la nivelul Garnizoanei Buzău s-au organizat şi desfăşurat competiţii sportive de fotbal-tenis, tenis de câmp şi tenis de masă, la care au participat militari din cadrul M.Ap.N. şi M.A.I.
În data de 22.04.2018, Divizia 2 Infanterie "Getica" a oferit buzoienilor în Parcul Crâng, din Buzău, un concert de promenadă, susţinut de muzica militară a Garnizoanei Buzău.
În data de 23 aprilie la sediul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica" s-a desfăşurat un simpozion în cadrul căruia au fost citite mesaje aniversare şi o incursiune în istorie cu referire la rolul, locul şi perspectivele forţelor terestre în rândul categoriilor de forţe ale Armatei României.
Tot în cadrul activităţilor desfăşurate la sediul diviziei s-au înmânat diplome câştigătorilor concursurilor sportive desfăşurate în Garnizoana Buzău.
Simpozionul încheie seria activităţilor iniţiate şi desfăşurate de către Divizia 2 Infanterie "Getica" la nivelul Garnizoanei Buzău, în semn de omagiere a jertfelor înaintaşilor şi de evocare a tradiţiilor de luptă ale unităţilor.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

23 aprilie - Ziua Forțelor Terestre

BuzăuLa 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă.Astfel, duminică, 23 aprilie 2017, cu ocazia sărbătorii Zilei Forțelor Terestre, Divizia 2 Infanterie “Getica...

Ziua Forțelor Terestre în garnizoana Galați

Dubla sărbătoare din 23 aprilie 2018, Ziua Forţelor Terestre şi Ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtãtorul de Biruinţã, a constituit un prilej de sărbătoare în garnizoana Galaţi, prilej cu care militarii din Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi militarii ai...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei