Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Caporalul Ionel Toma a revenit în Afganistan


Autor: Locotenent Crinu Șincari
Data publicării: 02.03.2018

Caporalul Ionel Toma, rănit în incidentul din 15 septembrie 2017,  extras din teatrul de operații în luna octombrie pentru investigații complete în țară, a revenit în data de 28 februarie în Afganistan pentru a finaliza misiunea alături de camarazii săi.

Dimineața, în cadrul unei adunări informale, colegii din Batalionul 280 Infanterie Protectia Forței“Inimi Neînfricate”, Batalionul 30 Protecția Forței “Vulturii Carpaților”, dar și partenerii americani, i-au făcut o primire călduroasă urându-i un sincer bun venit.

Comandantul Combined  Task Force Devil Strike Carpathians’ Eagles, locotenent-colonelul Joseph Geary, a apreciat curajul militarului de a reveni în teatrul de operaţii şi dorinţa de a fi alături de camarazii lui la sfârşit de misiune ,,Este minunat că ne întâlnim aici în teatrul de operaţii din Afganistan şi ne bucurăm că te-ai recuperat bine. Acest certificat de apreciere, nu este nici măcar pe departe de ceea ce simţim pentru tine în acest moment ...

La sfârşitul activităţii, caporalul Ionel Toma a dorit să transmită militarilor prezenţi la eveniment faptul că ,,nu am crezut că voi reuşi să revin în Afganistan. Sunt fericit că sunt aici, alături de colegii mei. Pas cu pas mă recuperez şi aștept să-mi reiau activitatea în cadrul batalionului. În tot acest timp, nu m-am gândit nici o clipă să renunţ, ci îmi doresc foarte mult să avansez în carieră.  Militarilor Batalionului 30 Protecţia Forţei “Vulturii Carpaţilor” le doresc misiune uşoară, fără incidente, să pună în practică tot ceea ce au învăţat pe timpul pregătirii".

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei