Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Recunoaşteri în T.O. Afganistan


Autor: Locotenent-colonel Toni Ene
Data publicării: 11.12.2017

Având în vedere suplimentarea forţelor pentru TO Afganistan începând cu anul 2018, o echipă formată din reprezentanţi ai CFÎ, SMFT, SMFA şi MAI, condusă de către locţiitorul comandantului la Comandamentul Forţelor Întrunite, general de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, a executat în perioada 27.11-08.12.2017, activităţi specifice pentru recunoaşteri în TO Afgnistan. Obiectivul principal l-a constituit identificarea cerinţelor operaţionale pentru iniţierea planificării şi sincronizării activităţilor de preluare a responsabilităţilor specifice misiunilor structurilor care vor suplimenta contribuţia naţională la misiunea NATO Resolute Support în anul 2018.

Un punct aparte în cadrul vizitei, l-a constituit întâlnirea domnului general de flotilă aeriană cu militarii români aflaţi în Baza Militară KAF. Problemele dezbătute au vizat planificare a misiunilor executate zilnic în aria de responsabilitate, nevoile de sprijin logistic dar şi modul de conlucrare cu celelalte structuri româneşti din bază.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei