Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Instrucţie prin paraşutare


Autor: Maistru militar clasa I Iulian Cadulencu
Data publicării: 11.05.2017

Astăzi, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior dr. Petrică-Lucian Foca împreună cu şeful informaţiilor din marea unitate, colonel dr. Vasile Cerbu, au verificat modul de instrucţie prin paraşutare pe aerodromul Boboc din Buzău şi în raioane din proximitatea acestuia, a militarilor din cadrul Regimentului 528 I.S.R. „Vlad Ţepeş”.

Modulul de instruire prin paraşutare a impus executarea paraşutărilor de instrucţie (antrenament şi verificare), cu paraşuta rotundă, cu deschidere automată, de la înălţimi cuprinse între 200-500 metri, ziua, în condiţii meteorologice normale, din zbor orizontal, din aeronava C-130 Hercules, cu aterizare în teren impropriu, cu materiale.

Obiectivul principal de instruire al militarilor l-a constituit perfecţionarea pregătirii personalului aeronavigant-paraşutist pentru organizarea, conducerea, asigurarea şi executarea paraşutărilor în condiţii variate de teren şi de stare a vremii cu paraşuta rotundă, altfel spus, dezvoltarea capabilităţii de a pătrunde în dipozitivul inamicului cu aeronave de diferite tipuri, prin paraşutare.

Dar nu doar acest obiectiv a fost urmărit a se realiza, ci şi unul greu de comensurat – spiritul cercetaşului paraşutist, al militarului care acţionează în dispozitivul inamicului, în structuri de mici dimensiuni, care trebuie să vadă totul, dar să nu fie văzut, să audă, dar să nu fie auzit, să fie pretutindeni, dar să fie pretutindeni unde se manifestă factorul de risc. Este un spirit care se formează, se perfecţionează şi se transmite tinerilor şi generaţiilor viitoare.

Înainte de îmbarcarea în aeronave, militarii au fost evaluaţi din punct de vedere medical şi psihic, a fost făcută pregătirea paraşutelor şi efectuarea controlului tehnic înainte de echipare, au primit precizări cu ultimele date despre situaţia meteorologică şi obstacolelor în zona de paraşutare, au fost organizaţi pe echipaje şi aeronave.

După executarea paraşutărilor, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul maior dr. Petrică-Lucian Foca a precizat că datorită calităţilor morale, capacităţii de efort fizic şi deprinderilor paraşutiştilor la nivelul standardelor şi baremelor de specialitate au fost executate paraşutări fără incidente sau accidente. Totodată acesta a apreciat pregătirea minuţioasă a misiunilor de paraşutare în strânsă cooperare cu echipajele aeronavelor. 

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Trageri cu armamentul de pe tanc

În perioada 6-15 aprilie 2021, militarii Batalionului 912 Tancuri ,,Scythia Minor” au executat trageri de instrucţie cu armamenul de pe tanc, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.Aceste activităţi de pregătire sunt premergătoare executării tragerilor de luptă ce vor avea loc în...

„Ploaie de foc” la malul mării

În perioada 17-24 iunie, structuri din organica Regimentului 52 Artilerie General Alexandru Tell au executat misiuni de foc în cadrul exercițiului Bizonul Negru 22.11 la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană General de brigadă Ion Bungescudin Capu...

Exerciţiu asistat de calculator tip CAX

În perioada 19-23 aprilie 2021, militari din comandamentele unităţilor aparţinând Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” au desfăşurat un exerciţiu de simulare în care forţele sunt generate, organizate, desfăşurate şi controlate prin mijloace de simulare, denumit ,,CAX MĂRĂŞEŞTI 21.7”.Toţi...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei