Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ziua Distinşilor Vizitatori la exerciţiul Justice Eagle 17


Autor: Locotenent-colonel Eduard Borhan
Data publicării: 21.04.2017

Joi, 20 aprilie, începând cu ora 11.00, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, judeţul Galaţi, s-a desfășurat ceremonia de Bun venit pentru primul detaşament rotaţional de militari americani care fac parte din Inițiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI), precum și Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului Justice Eagle 17.
La acest eveniment au participat șeful Statului Major General, generalul Nicolae-Ionel Ciucă,  secretarul de stat și șef al Departamentului de Armamente, domnul Florin -Lazăr Vlădică, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Marius Harabagiu și comandantul Diviziei 2 Infanterie, generalul-maior Petrică-Lucian Foca. De asemenea au fost prezenți reprezentantul Ambasadei SUA în România, domnul Dean Thompson, locțiitorul comandantului Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa, generalul-maior John Gronski și numeroase oficialități locale.
Distinșii vizitatori au asistat la un exercițiu tactic cu trageri de luptă cu muniție reală, scenariul acestuia vizând o secvență de operație defensivă, executate cu tancuri M1A2 „Abrams” și TR-85 M1 „Bizonul”, vehicule de luptă M2A3 „Bradley” și MLI-84 M „Jderul”, obuziere autopropulsate calibrul 155 mm, M109A6 „Paladin” și obuziere calibrul 152 mm.

Dislocarea în România a capabilităţilor militare americane reprezintă o măsură suplimentară de descurajare a oricărei potenţiale agresiuni în Regiunea Mării Negre şi de răspuns adecvat în cazul unei crize.

Militarii americani fac parte din Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii pentru întărirea securităţii şi cooperării colective în Europa de Est, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

La exerciţiul Justice Eagle 17, care se desfăşoară în perioada 10 aprilie — 5 mai, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, participă peste 350 de militari români şi americani din Forţele Terestre Române şi Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa. Militarii români fac parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi Batalionul 285 Artilerie din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, structuri din Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Detaşamentul de militari americani este asigurat de Batalionul 1 „Fighting Eagles” din Brigada 3 Blindate, Divizia 4 Infanterie care au fost dislocați în țara noastră din Fort Carson, Colorado.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Instrucţie prin paraşutare

Astăzi, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior dr. Petrică-Lucian Foca împreună cu şeful informaţiilor din marea unitate, colonel dr. Vasile Cerbu, au verificat modul de instrucţie prin paraşutare pe aerodromul Boboc din Buzău şi în raioane din proximitatea acestuia, a...

Al doilea exercițiu cu trageri de luptă reale în Polonia

În această săptămână, militarii detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a au executat al doilea exercițiu cu trageri de luptă reale pe timp de noapte, în poligonul South Hills.În cadrul LFX-ului (Live Fire Exercise) militarii români au executat probleme de tragere de nivel secție,...

Curs de căutare - salvare

Anul de învăţământ 2017-2018 se apropie uşor de final dar pregătirea continuă pentru cursanţii din cadrul Bazei de Instruire pentru Vânători de Munte ,,Bucegi”. Cursul de căutare-salvare în mediul montan a beneficiat astăzi de o instruire în comun cu I.S.U. Predeal.Colegii noştrii de la...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei