Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ziua Distinşilor Vizitatori la exerciţiul Justice Eagle 17


Autor: Locotenent-colonel Eduard Borhan
Data publicării: 21.04.2017

Joi, 20 aprilie, începând cu ora 11.00, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, judeţul Galaţi, s-a desfășurat ceremonia de Bun venit pentru primul detaşament rotaţional de militari americani care fac parte din Inițiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI), precum și Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului Justice Eagle 17.
La acest eveniment au participat șeful Statului Major General, generalul Nicolae-Ionel Ciucă,  secretarul de stat și șef al Departamentului de Armamente, domnul Florin -Lazăr Vlădică, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Marius Harabagiu și comandantul Diviziei 2 Infanterie, generalul-maior Petrică-Lucian Foca. De asemenea au fost prezenți reprezentantul Ambasadei SUA în România, domnul Dean Thompson, locțiitorul comandantului Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa, generalul-maior John Gronski și numeroase oficialități locale.
Distinșii vizitatori au asistat la un exercițiu tactic cu trageri de luptă cu muniție reală, scenariul acestuia vizând o secvență de operație defensivă, executate cu tancuri M1A2 „Abrams” și TR-85 M1 „Bizonul”, vehicule de luptă M2A3 „Bradley” și MLI-84 M „Jderul”, obuziere autopropulsate calibrul 155 mm, M109A6 „Paladin” și obuziere calibrul 152 mm.

Dislocarea în România a capabilităţilor militare americane reprezintă o măsură suplimentară de descurajare a oricărei potenţiale agresiuni în Regiunea Mării Negre şi de răspuns adecvat în cazul unei crize.

Militarii americani fac parte din Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii pentru întărirea securităţii şi cooperării colective în Europa de Est, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

La exerciţiul Justice Eagle 17, care se desfăşoară în perioada 10 aprilie — 5 mai, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, participă peste 350 de militari români şi americani din Forţele Terestre Române şi Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa. Militarii români fac parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi Batalionul 285 Artilerie din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, structuri din Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Detaşamentul de militari americani este asigurat de Batalionul 1 „Fighting Eagles” din Brigada 3 Blindate, Divizia 4 Infanterie care au fost dislocați în țara noastră din Fort Carson, Colorado.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Tabără de instrucţie la munte

Timp de două săptămâni militarii cercetaşi ai Batalionului 30 Vânători de Munte "Muscel" s-au instruit în tabără la munte. Poligonul şi cabana militară de la Prislop au asigurat condiţiile propice pregătirii pe timp de iarnă. Tot în această perioadă, în aceeaşi locaţie, s-a desfăşurat şi...

Zile și nopți de foc pentru artileriștii antiaerieni din Polonia

Luna mai a început într-un ritm alert pentru militarii detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a care participă la misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate în Polonia.În perioada 3-11 mai, artileriștii antiaerieni vrânceni au participat, împreună cu aliații din cadrul...

Artileriștii Regimentului 52 Artilerie Mixtă în poligonul de instrucție

În Divizia 2 Infanterie “Getica” principala unitate de artilerie este Regimentul 52 Artilerie Mixtă având sediul la Bârlad. Fiind singura mare unitate de armă, aceasta reunește cei mai buni specialiști în domeniu, dovada acestui fapt fiind implicarea acestora în pregătirea și executarea unor...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei