Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ziua Distinşilor Vizitatori la exerciţiul Justice Eagle 17


Autor: Locotenent-colonel Eduard Borhan
Data publicării: 21.04.2017

Joi, 20 aprilie, începând cu ora 11.00, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, judeţul Galaţi, s-a desfășurat ceremonia de Bun venit pentru primul detaşament rotaţional de militari americani care fac parte din Inițiativa SUA de Reasigurare Europeană (ERI), precum și Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului Justice Eagle 17.
La acest eveniment au participat șeful Statului Major General, generalul Nicolae-Ionel Ciucă,  secretarul de stat și șef al Departamentului de Armamente, domnul Florin -Lazăr Vlădică, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Marius Harabagiu și comandantul Diviziei 2 Infanterie, generalul-maior Petrică-Lucian Foca. De asemenea au fost prezenți reprezentantul Ambasadei SUA în România, domnul Dean Thompson, locțiitorul comandantului Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa, generalul-maior John Gronski și numeroase oficialități locale.
Distinșii vizitatori au asistat la un exercițiu tactic cu trageri de luptă cu muniție reală, scenariul acestuia vizând o secvență de operație defensivă, executate cu tancuri M1A2 „Abrams” și TR-85 M1 „Bizonul”, vehicule de luptă M2A3 „Bradley” și MLI-84 M „Jderul”, obuziere autopropulsate calibrul 155 mm, M109A6 „Paladin” și obuziere calibrul 152 mm.

Dislocarea în România a capabilităţilor militare americane reprezintă o măsură suplimentară de descurajare a oricărei potenţiale agresiuni în Regiunea Mării Negre şi de răspuns adecvat în cazul unei crize.

Militarii americani fac parte din Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii pentru întărirea securităţii şi cooperării colective în Europa de Est, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

La exerciţiul Justice Eagle 17, care se desfăşoară în perioada 10 aprilie — 5 mai, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Smârdan, participă peste 350 de militari români şi americani din Forţele Terestre Române şi Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa. Militarii români fac parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” şi Batalionul 285 Artilerie din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, structuri din Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Detaşamentul de militari americani este asigurat de Batalionul 1 „Fighting Eagles” din Brigada 3 Blindate, Divizia 4 Infanterie care au fost dislocați în țara noastră din Fort Carson, Colorado.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Modul de pregătire de specialitate sanitară

Deşi aflat încă în faza de început, programul de pregătire al militarilor Batalionului deInfanterie Protecţia Forţei este conceput în aşa manieră încât să acopere întreg spectrul de activităţi şi situaţii care pot apărea în teatrul de operaţii din Afganistan, o dată cu începerea misiunii. Având...

SARMIS 21

Aproximativ 700 de militari români și 100 de mijloace tehnice din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Batalionul 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu” și Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” se instruiesc, în perioada 24 mai - 9...

Militarii din Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” au executat un marș tactic

La jumătatea acestei săptămâni, militarii din Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” au executat un marș tactic pe o distanță de aproximativ 15 kilometri. Printre obiectivele marșului se numără creșterea rezistenței la efort fizic și psihic prelungit, testarea capacității de reacție...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei