Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”, reprezentat de către caporalul Nicolae Larie și caporalul Nicolae Popa, a participat în perioada 10-13 mai la competiția Baltic Warrior 2023 în Adazi, Letonia. Aproximativ 250 de militar


Autor: Căpitan Gabriela NOHAI
Data publicării: 19.05.2023

Detașamentul de Apărare Antiaeriană “Gheparzii de Fier” a participat, în această săptămână, alături de ceilalți aliați din cadrul Grupului de Luptă, la exercițiul multinațional ANAKONDA23.

Misiunea detașamentului a fost asigurarea apărării antiaeriene a forțelor aliate pe timpul ducerii operațiilor de pe câmpul de luptă.

În cadrul exercițiului multinațional, militarii dobrogeni au executat trageri pe timp de zi cu complexul antiaerian Gepard în poligonul South Hills.

 **

Anakonda23 este un exercițiu NATO multinațional, ce se desfășoară pe o perioadă de mai multe zile, pe teritoriul Poloniei, în cadrul căruia România participă cu forțe și mijloace în mai multe poligoane, precum și cu personal din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite.

 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei