Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

„Gheparzii de Fier” - prima tragere cu armamentul din dotare în Polonia


Autor: Căpitan Gabriela NOHAI
Data publicării: 19.05.2023

Militarii dobrogeni au executat în prima săptămână a acestei luni trageri de zi cu pușca automată calibrul 5.45 mm și pistol calibrul 9 mm, activitate la care i-au invitat și pe aliații din cadrul Grupului de Luptă NATO.

Activitatea s-a desfășurat în poligonul automatizat BPTA din proximitatea bazei, poligon care are în dotare capabilități moderne cu ajutorul cărora luptătorii își antrenează capacitatea de reacție și de ochire imediată și pot executa corecția tragerilor în timp real.

Acest schimb de experiență contribuie semnificativ la creșterea coeziunii și cooperării dintre națiuni, aliații fiind impresionați de precizia armamentului și efectul la țintă pe care acesta îl are.

 

***

Începând cu luna aprilie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Iron Cheetahs”, generat de Batalionul 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din 2016.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei