Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Cercetașii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, cei mai buni din Divizia 2 Infanterie „Getica”


Autor: Locotenent Gabriel Constantin
Data publicării: 25.01.2023

Și de această dată cercetașii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” au confirmat că sunt cei mai buni la competițiile dedicate structurilor de cercetare din Divizia 2 Infanterie „Getica”.

În perioada 16-20 ianuarie a avut loc, în zona Munților Leaota, competiția militară „Roza Cercetașilor”, faza de iarnă, competiție care a reunit la start șapte loturi reprezentative pentru structurile de cercetare din Divizia 2 Infanterie „Getica” și în premieră pentru acest gen de competiții, un lot aparținând Batalionului 1/Regimentul 502 Infanterie din renumita Divizie 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii.

Cercetașii aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” au reușit să câștige cele două probele ale competiției „Roza Cercetașilor”, patrula de 28 de kilometri în teren muntos și ștafeta pe echipe, astfel obținând locul întâi în clasamentul general.

Pe lângă locurile întâi obținute la cele două probe pe echipe, vânătorii de munte brașoveni au reușit să obțină și diplomele acordate celui mai bun trăgător, celui mai rapid alergător la ștafetă și celui mai bun aruncător de grenade ofensive de exercițiu, la precizie, astfel dovedind că valoarea echipei este alcătuită din valori individuale.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei