Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

STX Detașament Ap. AA. - Polonia


Autor: Locotenent Cornelia Dumitru
Data publicării: 16.01.2023

Militarii din Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” dislocați în Baza de Instruire din Bemowo Piskie, Polonia, au avut un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice  (STX) care a integrat și structura de sprijin a detașamentului.

Plutonul sprijin al detașamentului este cel care reușește să gestioneze situațiile neprevăzute cum ar fi: evacuarea medicală și acordarea de prim-ajutor, lucrări de mentenanță, reaprovizionare, tractare și evacuare a tehnicii de luptă la nevoie.

***

Începând cu luna octombrie a anului trecut, timp de aproximativ 6 luni, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians”, structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „Milcov” din Focșani, sunt dislocați în baza de instrucție Bemowo Piskie din Polonia, unde se vor instrui într-un mediu multinațional alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu”.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei