Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

LFX nivel grupă- compania de manevră ALTHEA- Babadag


Autor: Locotenent Andreea Istrate
Data publicării: 13.01.2023

În data de 12 ianuarie 2023, militarii din cadrul companiei de  manevră ALTHEA, care se află în perioada de pregătire pentru misiune, la Batalionul 341 Infanterie ,,Constanța”, au executat un LFX (exercițiu tactic cu trageri de luptă) de nivel grupă, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag.

Executarea acestui LFX de către militari a reprezentat evaluarea și încheierea etapei de instruire la nivel grupă. Pregătirea pentru misiune a companiei de manevră se desfășoară în mai multe etape, evaluarea finală fiind în luna martie pe timpul desfășurării exercițiului de repetare a misiunii (MRE).

* * *

Misiunea EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene se desfăşoară pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei începând cu anul 2004, în baza unui mandat al Organizației Națiunilor Unite.

Participarea României la Operația EUFOR ALTHEA reflectă atât consolidarea angajamentului asumat în cadrul Uniunii Europene, cât şi a parteneriatului NATO-UE, reprezentând, în același timp, un element de menținere a securității şi stabilității în regiune.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei