Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Vizită de documentare la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”


Autor: Locotenent Gabriel Constantin
Data publicării: 21.11.2022

Cheile Râșnoavei din apropierea Brașovului au fost locația ideală pentru vizita de documentare a cursanților programului postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă „Politici și strategii de securitate națională”, din cadrul Colegiului Național de Apărare (CNAp), însoțiți de colonelul Marius-Silviu Tofan, șeful acestei instituții de învățământ.

Această vizită de documentare a reprezentat, pentru majoritatea cursanților, primul contact cu specialitatea militară vânători de munte. În începutul activității, șeful de stat major al Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonelul Cătălin Matasă a prezentat și descris atât rolul și locul cât și bogata istorie și tradiție a marii unități de vânători de munte de la momentul înființării până în prezent.

Cu ocazia aceste vizite de documentare, Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal a organizat un exercițiu de instrucție alpină care a cuprins întreaga gamă a tehnicilor și procedurilor de cățărare, coborâre, traversare și evacuare a răniților în teren stâncos greu accesibil.

O surpriză a fost organizată pentru cursanți și a venit sub forma unui atelier special amenajat pentru începători unde aceștia au fost încurajați să își pună la încercare abilitățile de cățărători, sub stricta supraveghere a militarilor din Compania 206 Cercetare, subunitate de elită din compunerea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Acțiune caritabilă organizată în Polonia

Militari ai Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de fier” s-au alăturat aliaților americani din cadrul Grupului de Luptă din Polonia, care au organizat o acțiune caritabilă împreună cu reprezentanți ai națiunii gazdă.Astfel, militari americani, britanici, croați și români le-au...

Bucurii pentru copii

În prag de sărbători, militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni" și Asociația Umanitară „Călugăreni" l-au ajutat pe Moș Crăciun să împartă cadouri copiilor din Centrul de Zi „Eu și Prietenii Mei". Sărbători fericite!

„Agilitas Defensio”, motto-ul „Gheparzilor de fier” aplicat în poligonul de instrucție Klusy

În această săptămână, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de fier”, dislocați în Polonia, au executat, timp de două zile, un exercițiu de antrenament în teren de nivel baterie, în poligonul Klusy.Exercițiul s-a desfășurat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei