Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

11 noiembrie – Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații


Autor: Locotenent Gabriel Constantin
Data publicării: 15.11.2022

În fiecare an, la data de 11 noiembrie, omagiem, comemorăm și recunoaștem meritele tuturor militarilor care au servit și apărat interesele țării în teatrele de operații din Kosovo, Irak și Afganiastan.

La sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov cât și la batalioanele din subordinea acesteia, s-au desfășurat ceremonii militare și religioase cu depuneri de coroane și jerbe de flori la troițele și monumentele ridicate în cinstea și memoria tuturor celor care au plătit sacrificiul suprem.

La Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal a fost depusă o coroană de flori la monumentul eroilor ridicat în memoria și cinstea sublocotenentului (pm) Claudiu Chira și maiorului (pm) Vasile Unguraș.

În localitatea Râșnov, unde își doarme somnul de veci sublocotenentul (pm) Claudiu Chira, a fost constituită o gardă de onoare din militari aparținând Bazei 42 Comunicații și Tehnologia Informației „General de divizie Traian Moşoiu” și au fost depuse coroane de flori în memoria acestuia.

În garnizoana Curtea de Argeș, coroane și jerbe de flori au fost depuse de Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” atât la mormântul sublocotenentului (pm) Aurel Marcu, primul militar căzut la datorie aparținând Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” cât și la locul de veci al sublocotenentului (pm) Florin Bădiceanu.

Cu această ocazie îi comemorăm și pe cei opt eroi ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” căzuți la datorie în teatrul de operații Afganistan:

Sublocotenentul (pm) Aurel Marcu căzut la datorie la data de 6 septembrie 2007;

Sublocotenentul (pm) Dragoş Traian Alexandrescu căzut la datorie la data de 31 august 2008;

Sublocotenentul (pm) Claudiu Chira căzut la datorie la data de 26 februarie 2009;

Maiorul (pm) Iuliu-Vasile Unguraş căzut la datorie la data de 7 aprilie 2009;

Sublocotenentul (pm) Florin Bădiceanu căzut la datorie la data de 23 februarie 2010;

Sublocotenentul (pm) Valerică Leu căzut la datorie la data de 12 mai 2010;

Sublocotenentul (pm) Dan Ciobotaru căzut la datorie la data de 23 iunie 2010;

Sublocotenentul (pm) - Paul Caracudă căzut la datorie la data de 23 iunie 2010.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Evaluarea companiei de Poliție Militară

În data de 23 noiembrie, a avut loc evaluarea statică a companiei de Poliție Militară din cadrul comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești”.La această activitate a participat o comisie din cadrul Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, condusă de șeful instrucției, colonel Bușcu Viorel....

Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății

Astăzi, 22 decembrie, la împlinirea a 32 de ani de la Revoluția Română, militarii Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești”, alături de militari din garnizoana Constanța, au comemorat victimele revoluției prin participarea la ceremonia de depunere de coroane în Cimitirul Eroilor Revoluției din...

Sfințirea troiței ridicată în memoria ostașilor căzuți la datorie!

Militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” au participat, cu ocazia zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, la sfințirea troiței ridicată în memoria Eroilor căzuți la datorie pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc, de pe Dealul Sasului din...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei