Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

NOBLE PARTNER 2022, VAZIANI, GEORGIA

În data de 09.08.a.c, în poligonul de instrucție Norio din Georgia a avut loc ceremonia de încheiere a exercițiului multinațional Noble Partner 2022.

  La ceremonie au participat Doamna Salomé Zourabichvili – președintele Georgiei, Domnul Irakli Garibashvili – prim-ministrul Georgiei, Generalul-maior Giorgi Matiashvili – Șeful Statului Major al Apărării Georgiene, generalul de brigadă Roland Dzneladze – comandantul Comandamentului Forțelor Terestre de Est al Georgiei, comandanți și atașați militari ai țărilor participante.

  Din partea României au participat Generalul-maior Marin Ciprian - Comandantul Diviziei 2 Infanterie „GETICA” și Colonelul Costaru Adrian – Comandantul Brigăzii 9 Mecanizată „MĂRĂȘEȘTI”.

Timp de două săptămâni națiunile aliate și partenere au executat exerciții de tip CPX/CAX, STX, FTX și LFX cu scopul creșterii pregătirii și interoperabilității între Georgia, Statele Unite ale Americii, partenerii regionali și țările aliate pentru asigurarea stabilității și a unui mediu sigur în regiunea Mării Negre.

România a participat la acest exercițiu cu un detașament de 35 de militari din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „MĂRĂȘEȘTI”, condus de către Col. Popescu Eugen.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Acțiune caritabilă organizată în Polonia

Militari ai Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de fier” s-au alăturat aliaților americani din cadrul Grupului de Luptă din Polonia, care au organizat o acțiune caritabilă împreună cu reprezentanți ai națiunii gazdă.Astfel, militari americani, britanici, croați și români le-au...

Bucurii pentru copii

În prag de sărbători, militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni" și Asociația Umanitară „Călugăreni" l-au ajutat pe Moș Crăciun să împartă cadouri copiilor din Centrul de Zi „Eu și Prietenii Mei". Sărbători fericite!

„Agilitas Defensio”, motto-ul „Gheparzilor de fier” aplicat în poligonul de instrucție Klusy

În această săptămână, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de fier”, dislocați în Polonia, au executat, timp de două zile, un exercițiu de antrenament în teren de nivel baterie, în poligonul Klusy.Exercițiul s-a desfășurat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei