Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Batalionul 2 Infanterie Mecanizată „Călugăreni” – 29 de ani de la înfiinţare


Autor: Sergent Sergent Cristian Dobre
Data publicării: 07.09.2022

Militarii Batalionul 2 Infanterie Mecanizată „Călugăreni” au sarbatorit, pe 01 septembrie, 29 de ani de la înființare, în prezența directorului Statului Major al Forțelor Terestre, colonel Mihai Pîrva, a comandantul Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”, general de brigadă Ovidiu Lungu și a locțiitorului comandantului Brigăzii 282 Blindată "Unirea Principatelor", colonel Traian Maghercă.

Pe timpul ceremoniei, camarazilor călugareni cu rezultate deosebite li s-au conferit Emblema de Onoare a  Forțelor Terestre, Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a III-a și diplome de merit în semn de respect și apreciere pentru contribuția semnificativa adusă procesului de instruire desfașurat atât pe teritoriul național, cât și în afara granițelor țării. 

Înființat în 1993, a fost prima unitate din Armata României încadrată cu militari profesionişti şi a participat pentru prima dată ca unitate combatantă românească la operaţii în afara teritoriului naţional după Al Doilea Război Mondial. 

De-a lungul timpului, infanteristii bucureşteni au fost prezenţi în 6 teatre de operaţii cu peste 3400 de militari participanţi.

Trebuie remarcate cele 1500 de misiuni executate în operaţia Antica Babilonia din Irak şi, de asemenea, faptul că a fost prima unitate din Armata României care a a preluat responsabilitatea unei provincii din Afganistan, Zabul, în cadrul ISAF.

La mulţi ani tuturor militarilor din batalion şi mult succes în executarea misiunilor ce vor urma!

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Acțiune caritabilă organizată în Polonia

Militari ai Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de fier” s-au alăturat aliaților americani din cadrul Grupului de Luptă din Polonia, care au organizat o acțiune caritabilă împreună cu reprezentanți ai națiunii gazdă.Astfel, militari americani, britanici, croați și români le-au...

Bucurii pentru copii

În prag de sărbători, militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni" și Asociația Umanitară „Călugăreni" l-au ajutat pe Moș Crăciun să împartă cadouri copiilor din Centrul de Zi „Eu și Prietenii Mei". Sărbători fericite!

„Agilitas Defensio”, motto-ul „Gheparzilor de fier” aplicat în poligonul de instrucție Klusy

În această săptămână, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de fier”, dislocați în Polonia, au executat, timp de două zile, un exercițiu de antrenament în teren de nivel baterie, în poligonul Klusy.Exercițiul s-a desfășurat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei