Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

„Roza cercetașilor” și-a desemnat câștigătorii


Autor: Maistru militar principal Iulian Cadulencu
Data publicării: 15.07.2022

În perioada 27-30 iunie s-a desfășurat, în garnizoana Buzău, ediția de vară a competiției militar-aplicative „Roza cercertașilor”, faza pe Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Constituiți în șapte loturi, 56 de militari din cadrul marilor unități și unităților din compunerea Diviziei 2 Infanterie „Getica” au participat la o nouă ediție a concursului dedicat militarilor din structurile de cercetare.

Concurenții s-au întrecut în cadrul a două probe, de patrulă și ștafetă, demonstrând că această competiție reprezintă pentru toți o întrecere entuziastă, plină de determinare și de dorința de a dovedi că pot duce misiunea până la capăt.

Competiția, reprezentativă deja pentru structurile cu specific de cercetare din armată, valorifică și dezvoltă spiritul de echipă, camaraderia și deprinderile specifice de militar ale participanților, oferind constant, pe lângă activitățile de instruire ale fiecărei structuri, prilejul evaluării și autoevaluării nivelului de pregătire al militarilor și echipelor din unitățile și marile unități militare ale diviziei.

După trei zile de foc, competiția desfășurându-se la temperaturi toride de vară, militarii loturilor participante au primit rezultatele efortului lor, în cadrul ceremoniei de premiere și de închidere a acestei ediții a competiției.

Premierea s-a desfășurat în prezența locțiitorului comandantului Diviziei 2 Infanterie, generalul de brigadă Iulian Daniliuc, cel care a și înmânat premiile și diplomele câștigătorilor și care a transmis că: prin această competiție se demonstrează că un bun cercetaș nu trebuie sa aibă doar calități de bun atlet, ci el trebuie să aibă un cumul de calități și aici atribuindu-se calitatea de bun trăgător, bun sanitar, bun genist, bun transmisionist - toate aceste abilități dându-le alura de cât de compleți pot fi acționând atât individual, cât și în echipă.

Ați dovedit încă o dată că specialitatea din care faceți parte necesită oameni experimentați și maturi, cu abilități speciale care să vă deosebească de ceilalți, așa că este vizibil timpul pe care îl acordați pentru dezvoltare personală.

În urma centralizării punctajelor, au fost stabilite următoarele rezultate:

La proba de ștafetă: locul I a fost atribuit lotului Regimentului 528  ISR „Vlad Țepeș”, urmat la mică distanță de lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, iar locul III de lotul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”.

La proba de patrulă clasamentul a arătat astfel: pe locul I, lotul Regimentului 528  ISR „Vlad Țepeș”, locul II, lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, iar locul III a fost adjudecat de  lotul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”.

Clasamentul general s-a prezentat astfel: locul I a fost ocupat de lotul Regimentului 528 ISR „Vlad Țepeș”, locul II, lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, locul III lotul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, urmate de loturile Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș”,  Batalionul 202 Apărare CBRN și Intervenție la Dezastre „General Gheorghe Teleman”, Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” și Regimentul 53 Rachete Antiaeriene „Tropaeum Traiani”.

Au mai fost acordate diplome de excelență pentru participare constantă (maiorului Constantin Cațaonu de la Regimentul 53 Rachete Antiaeriene „Tropaeum Traiani”), pentru fair-play (sublocotenentului Robert Filimon de la Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”), pentru cel mai bun timp la ștafetă (sublocotenentului  Alexandru Alungulesă de la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”), pentru cel mai bun punctaj la aruncarea grenadelor (sublocotenentului  Alexandru Alungulesă de la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” și fruntașului Ionuț Iordache de la Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș”), precum și pentru cel mai bun punctaj la tragerea cu armamentul de infanterie (fruntașului Octavian Bulancea de la Regimentul 528 ISR „Vlad Țepeș” și fruntașului Cătălin Șerban de la Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”).

Apreciem atât felul în care s-au prezentat echipele în concurs, nivelul de pregătire, efortul și spiritul de fair-play al acestora, cât și modul de organizare a acestei ediții, rodul muncii unei echipe coordonate de locotenent-colonelul Mario Marinescu și colegii săi din cadrul modulului G-2 Informații al comandamentului diviziei, precum și al militarilor din cadrul Batalioanelor 200 Sprijin, 3 Geniu și 47 Comunicații și Informatică, care au asigurat buna desfășurare a activităților.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Datini și obiceiuri de Crăciun la Curtea de Argeș

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătoarea Crăciunului și de finalul de an. Cu această ocazie, pe 09 decembrie, a avut loc în garnizoana Curtea de Argeș, ediția cu numărul VII a „Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun”.Festivalul a fost organizat de Cercul Militar Curtea de Argeș în...

Înaintare în grad la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”

Zi importantă la sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov, unde a avut loc citirea Ordinului de înaintare în gradul de colonel a locțiitorului comandantului brigăzii, locotenent colonelul Cristian-Tiberiu Cristescu.Cu această ocazie comandatul Brigăzii 2...

„Gheparzii de fier” se instruiesc la simulatorul aliaților polonezi

La începutul acestei săptămâni, militari ai Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de fier” au participat la un antrenament în simulatorul de trageri cu armamentul de infanterie aparținând aliaților polonezi. Militarii români au fost impresionați de modul de executare a activității,...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei