Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

„Ploaie de foc” la malul mării


Autor: Plutonier-adjutant Liviu Gherghescu
Data publicării: 14.07.2022

În perioada 17-24 iunie, structuri din organica Regimentului 52 Artilerie General Alexandru Tell au executat misiuni de foc în cadrul exercițiului Bizonul Negru 22.11 la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană General de brigadă Ion Bungescudin Capu Midia, județul Constanța.

       Scopul acestui exercițiu a fost familiarizarea personalului în executarea misiunilor de foc cu tehnica nou intrată în dotarea regimentului precum și pentru validarea capacității  operaționale a unei baterii LAROM. Spirit de echipă, efort maxim, atenție sporită, calcule matematice precise, perseverența și tenacitate sunt câteva din trăsăturile unui artilerist de care depinde succesul unei misiuni de foc.

Militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă General Alexandru Tell  din Bârlad au dovedit pe terenul de instrucție că stăpânesc calculele matematice, precizia și tactica. Rachetele de calibrul 160 de mm au țâșnit din lansatoare cu o viteză de 340 m/s și au nimicit țintele aflate la suprafața apei în 45 de secunde.

Comandantul regimentului, colonelul Florin Coteț, a declarat că misiunea din poligonul Capu Midia a fost executată pentru familiarizarea militarilor cu acest nou sistem intrat în dotarea structurilor din cadrul regimentului, dar și pentru validarea bateriei care a executat tragerile. Militarii au executat misiunile de foc primite în bareme bune și foarte bune și în condiții de siguranță, a precizat colonelul Florin Coteț.

Structurile din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă General Alexandru Tell  sunt destinate în principal angajării țintelor inamice aflate la distanțe mari față de dispozitivul propriu. Astfel, rachetele LAR MK-4 au fost lansate către ținte aflate la aflate la 17 km în largul Mării Negre.

          Misiunile executate de către militarii bârlădeni au fost unele complexe având în vedere că la acestea au participat mijloace aeriene din dotarea Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu și mijloace navale din dotarea Divizionului 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime.

 

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Modul de pregătire de specialitate sanitară

Deşi aflat încă în faza de început, programul de pregătire al militarilor Batalionului deInfanterie Protecţia Forţei este conceput în aşa manieră încât să acopere întreg spectrul de activităţi şi situaţii care pot apărea în teatrul de operaţii din Afganistan, o dată cu începerea misiunii. Având...

SARMIS 21

Aproximativ 700 de militari români și 100 de mijloace tehnice din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Batalionul 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu” și Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” se instruiesc, în perioada 24 mai - 9...

Justice Eagle 17

În perioada 10.04-05.05 a.c., la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, din judeţul Galaţi, se desfășoară exercițiul cu numele de cod „Justice Eagle 17”.
În cadrul acestuia, se instruiesc în comun peste 350 de militari din cadrul Batalionului 284 Tancuri, Batalionului 300...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei