Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

„Ploaie de foc” la malul mării


Autor: Plutonier-adjutant Liviu Gherghescu
Data publicării: 14.07.2022

În perioada 17-24 iunie, structuri din organica Regimentului 52 Artilerie General Alexandru Tell au executat misiuni de foc în cadrul exercițiului Bizonul Negru 22.11 la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană General de brigadă Ion Bungescudin Capu Midia, județul Constanța.

       Scopul acestui exercițiu a fost familiarizarea personalului în executarea misiunilor de foc cu tehnica nou intrată în dotarea regimentului precum și pentru validarea capacității  operaționale a unei baterii LAROM. Spirit de echipă, efort maxim, atenție sporită, calcule matematice precise, perseverența și tenacitate sunt câteva din trăsăturile unui artilerist de care depinde succesul unei misiuni de foc.

Militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă General Alexandru Tell  din Bârlad au dovedit pe terenul de instrucție că stăpânesc calculele matematice, precizia și tactica. Rachetele de calibrul 160 de mm au țâșnit din lansatoare cu o viteză de 340 m/s și au nimicit țintele aflate la suprafața apei în 45 de secunde.

Comandantul regimentului, colonelul Florin Coteț, a declarat că misiunea din poligonul Capu Midia a fost executată pentru familiarizarea militarilor cu acest nou sistem intrat în dotarea structurilor din cadrul regimentului, dar și pentru validarea bateriei care a executat tragerile. Militarii au executat misiunile de foc primite în bareme bune și foarte bune și în condiții de siguranță, a precizat colonelul Florin Coteț.

Structurile din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă General Alexandru Tell  sunt destinate în principal angajării țintelor inamice aflate la distanțe mari față de dispozitivul propriu. Astfel, rachetele LAR MK-4 au fost lansate către ținte aflate la aflate la 17 km în largul Mării Negre.

          Misiunile executate de către militarii bârlădeni au fost unele complexe având în vedere că la acestea au participat mijloace aeriene din dotarea Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu și mijloace navale din dotarea Divizionului 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime.

 

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Antrenament în Poligonul Cheia

O parte importantă în cadrul procesului de instruire constă în executarea ședințelor de tragere cu armanetul din dotare. Militarii Companiei 206 Cercetare din subordinea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” au executat tragere cu pușca semiautomată cu lunetă (PSL), din dotarea...

Schimb de experiență în poligonul de tragere

Militari din Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” au executat trageri de luptă în poligonul Cheia împreună cu militari francezi din Batalionul 27 Vânători de Munte și din Brigada Multinațională Sud-Est.Participanții la această activitate au realizat un schimb de...

Trageri cu armamentul de pe tanc

În perioada 6-15 aprilie 2021, militarii Batalionului 912 Tancuri ,,Scythia Minor” au executat trageri de instrucţie cu armamenul de pe tanc, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.Aceste activităţi de pregătire sunt premergătoare executării tragerilor de luptă ce vor avea loc în...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei