Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Vânătorii de munte români în Grecia


Autor: Locotenent Gabriel Constantin
Data publicării: 06.06.2022

29 de militari din Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung, sprijiniti de doi ofițeri din cadrul celorlalte batalioane de manevră ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, au participat în perioada 30 mai – 3 iunie, în poligonul Askos-Profitis de lângă Salonic – Grecia, la exercițiul multinațional „Golden Fleece 22”.

Cu această ocazie, militarii câmpulungeni s-au antrenat alături de parteneri din Grecia, Bulgaria și Albania pentru atingerea obiectivelor comune de instruire.

Misiunea plutonului de vânători de munte, în etapa finală a exercițiului, a fost aceea de a respinge atacurile adversarului și de a captura o serie de obiective din poligon, cu sprijinul aviației și alături de un pluton de infanterie mecanizată din Bulgaria.

În data de 2 iunie, în cadrul aceluiași exercițiu, a avut loc Ziua Distinșilor Vizitatori (DVDay), ocazie ce a permis comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” să își observe subordonații în acțiune alături de partenerii străini.

Locotenentul Paul Neculoiu, caporalul Ionuț Gheorghe și subofițerul de legătura grec, sergentul major Aikaterini Papageorgiou, au primit de la comandantul brigăzii, moneda (coin) Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, în semn de apreciere pentru modul exemplar în care și-au îndeplinit atribuțuiile.

În semn de mulțumire pentru parteneriatul de durată dintre Brigada 2 Vânători de Munte și armata elenă, colonelul Ilie-Marian Dragomir a făcut schimb de însemne heraldice și simboluri ale structurilor cu șeful Statului Major al Forțelor Terestre din Grecia, generalul locotenent Haralampos Lalousis și cu generalul locotenent Sotirios Kostakoglou, comandantul Corpului NATO cu Dislocare Rapidă din Grecia (NRDC-GR), discutând cu aceștia și despre perspectivele activităților de instruire în comun.

***

Exercițiul „Golden Fleece 22” a fost planificat și organizat de Statul Major al Republicii Elene, cu scopul îmbunătățirii cooperării militare dintre statele participante, sporirea interoperabilității și dezvoltarea capabilităților operaționale de răspuns la situații de criză sau a conflictelor cu potențial de deteriorarare rapidă a situației.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Datini și obiceiuri de Crăciun la Curtea de Argeș

Ne apropiem cu pași repezi de sărbătoarea Crăciunului și de finalul de an. Cu această ocazie, pe 09 decembrie, a avut loc în garnizoana Curtea de Argeș, ediția cu numărul VII a „Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun”.Festivalul a fost organizat de Cercul Militar Curtea de Argeș în...

Înaintare în grad la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”

Zi importantă la sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov, unde a avut loc citirea Ordinului de înaintare în gradul de colonel a locțiitorului comandantului brigăzii, locotenent colonelul Cristian-Tiberiu Cristescu.Cu această ocazie comandatul Brigăzii 2...

„Gheparzii de fier” se instruiesc la simulatorul aliaților polonezi

La începutul acestei săptămâni, militari ai Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de fier” au participat la un antrenament în simulatorul de trageri cu armamentul de infanterie aparținând aliaților polonezi. Militarii români au fost impresionați de modul de executare a activității,...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei