Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ceremonie de repatriere la Bârlad


Autor: Locotenent-colonel Eduard Borhan
Data publicării: 15.03.2017

În data de 15 martie ac. la Bârlad, în cazarma Regimentului 52 Artilerie Mixtă "Alexandru Tell" s-a desfășurat ceremonia de repatriere din teatrul de operații Afganistan a echipelor mobile de instruire, consiliere și asistență a forțelor de securitate afgane TAAC -N (Train, Advise and Assist Command North) rotația a III-a și TAAC-S(Train, Advise and Assist Command South) rotația a II-a.


Cele două echipe au reprezentat forțele terestre în cadrul unor comandamente aliate la Mazar–i-Sharif și Kandahar, comandamente care funcționează sub egida misiunii Resolute Support din Afganistan și au misiunea de a sprijini forțele de securitate afgane.


Personalul pentru aceste echipe de consiliere este asigurat de către țări ce fac parte din NATO dintre care amintim, Albania, Belgia, Bulgaria, Croația, Estonia, Germania, Ungaria, Letonia, Olanda, Turcia, Polonia, Statele Unite ale Americii și România dar și de alte țări care nu sunt membre ale alianței.


În cadrul ceremoniei a fost executat apelul solem al echipelor de consiliere, s-a oficiat serviciul religios de către preotul garnizoanei și au fost conferite distincții militare ofițerilor și subofițerilor ce s-au remarcat pe timpul misiunii.


La finalul evenimentului cele două echipe și militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă au defilat prin fața comandantului regimentului, colonelul Marius Hulpoi și a oficialităților militare și civile prezente la eveniment.


Regimentul 52 Artilerie Mixtă are misiunea de a selecționa și pregăti și viitoarele echipe de consiliere și asistență din cadrul Diviziei 2 Infanterie "Getica", în prezent fiind în etapa de selecție a personalului pentru rotațiile următoare.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei