Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Predarea-primirea comenzii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”


Autor: Locotenent Gabriel Constantin
Data publicării: 10.12.2021

În data de 9 decembrie, la sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeș, s-a desfășurat, în prezența Șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă și a comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonelul Ilie-Marian Dragomir, ceremonia de predare-primire a Drapelului de Luptă și a comenzii batalionului, între locotenent-colonelul Antonio-Daniel Alexe, care a fost promovat în cadrul Comandamentului Componenetei Terestre și locotenent-colonelul Costinel Popa.

 Cu această ocazie, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte a oferit, în semn de mulțumire și apreciere pentru întreaga activitate desfășurată la comanda Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”,  locotenent-colonelului Antonio-Daniel Alexe, o plachetă onorifică.

La activitate, care s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SarsCoV-2, au participat și reprezentanții instituțiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

***

  Locotenent-colonelul Antonio-Daniel Alexe a parcurs toate treptele carierei militare până la această funcție. În decursul carierei a ocupat funcții de execuție si conducere în cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa".

Absolvent al masterului de conducere la Universitatea Națională de Apărare ,, Carol I'' în anul 2012, aflându-se la comanda unității din anul 2017.

Veteran al teatrelor de operații din Irak și Afganistan, locotenent-colonelul Costinel Popa, a parcurs toate treptele carierei militare până la această funcție.

După absolvirea masterului de conducere la Universitate de Apărare ,,Carol I'' în anul 2018 a ocupat funcții de șef birou în cadrul Statului Major al Forțelor Terestre și șef al operațiilor și instrucției la Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte.

 

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Cooperare și coordonare între „Gheparzii de fier” și aliații polonezi

Militari ai Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de fier”, care participă la misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate împreună cu aliații Grupului de Luptă NATO din Polonia, au fost invitați de către militarii națiunii-gazdă din cadrul unei unități de apărare...

Deschiderea anului de instrucţie în Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni”

Luni, 10 ianuarie, la sediul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, a avut loc Festivitatea începerii anului de instrucție 2022.Pe timpul activității, au fost prezentați militarii mutați recent în unitate iar plutonierul adjutant Adrian Pîrvu a trecut în rezervă după mai mult de 30 de ani de...

Unii dau din ce au, iar alții dau din ce sunt!

În perioada cadourilor și a atmosferei festive, militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” s-au alăturat campaniei de donare de sânge „Fii Erou Alături de Noi!”, dăruind un cadou  mai puțin convențional, viață.Donarea de sânge este menită să ajute spitalele în această perioadă când...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei