Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Zile de foc pentru „Gheparzii de fier”


Autor: Locotenent Diana Aioanei
Data publicării: 12.11.2021

„Gheparzii de fier” au început în forță misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate în Polonia.

În perioada 31 octombrie - 10 noiembrie, militarii români au participat, împreună cu aliații americani, britanici și croați din cadrul Grupului de Luptă la exercițiul multinațional “Rifle Forge”. Pe timpul exercițiului de tip CALFEX (Combined Arms Live Fire Exercise/ Exercițiu interarme cu trageri de luptă), artileriștii antiaerieni dobrogeni au executat trageri de luptă cu complexul antiaerian GEPARD.

Timp de aproximativ două săptămâni, misiunea militarilor bateriei de apărare antiaeriană a fost de a asigura securitatea spațiului aerian și de a facilita protecția forțelor din cadrul grupului de luptă. Pe timpul exercițiului, țintele artileriștilor antiaerieni dobrogeni au fost materializate de bombele de iluminare lansate de plutonul de aruncătoare aparținând aliaților americani.

În cadrul activității, caracterizată prin complexitate și dinamism, s-a organizat ziua distinșilor vizitatori, unde au participat o serie de invitați, printre care și Excelența Sa Cosmin Onisii, ambasadorul României în Polonia, care au apreciat dinamica acțiunii și interoperabilitatea militarilor grupului de luptă.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei