Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Șefii Apărării din România și Grecia, la un exercițiu al vânătorilor de munte din Predeal


Autor: Locotenent Gabriel Constantin
Data publicării: 14.10.2021

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, și șeful Statului Major General din Republica Elenă, generalul Konstantinos Floros, au participat miercuri, 7 octombrie, în Cheile Râșnoavei, Brașov, la un exercițiu tactic în teren muntos greu accesibil, executat de militarii Batalionului 21 Vânători de Munte.

În cadrul evenimentului de instruire, oficialii militari au observat tehnicile de cățărare ale vânătorilor de munte pentru ocuparea de poziții favorabile organizării unei ambuscade, precum și procedurile specifice de evacuare a unui rănit în zona montană.

La finalul exercițiului, cei doi șefi ai apărării au mulțumit militarilor predeleni pentru profesionalismul și dăruirea acestora, ocazie cu care comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonelul Ilie-Marian Dragomir, a înmânat placheta de onoare a marii unități brașovene generalului Konstantinos Floros.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei