Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

„Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții!”


Autor: Plutonier-major Constantin Itu
Data publicării: 14.10.2021

În data de 8 octombrie, la sediul Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” din Brașov, a avut loc depunerea Jurământului de Credință al seriei de Soldați Gradați Profesioniști – august 2021, în prezența comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonel Ilie-Marian Dragomir. 

Într-un cadru restrâns, respectând măsurile de prevenire și combatere a infectării cu virusul Sars-CoV-2, profund emoționați de importanța momentului, cu lacrimi în ochi și cu bucurie în suflet, recruții au jurat public să-și apere Țara chiar cu prețul vieții!

Comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonel Ilie-Marian Dragomir le-a transmis celor mai tineri membri ai Armatei României: „Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, cu mare încărcătură emoţională pentru fiecare dintre noi. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente, ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu. Vă felicit cu ocazia depunerii jurământului militar și vă urez bun venit în Armata României”.

Locțiitorul comandantului Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului”, locotenent-colonel Marius Muscalu le-a transmis: „Dragi recruți, meseria de militar este un mod de a fi, o școală dură a vieții, în care se împletesc rigoarea, puterea de a lupta, sacrificiul de sine și spiritul de echipă”.

Timp de 7 săptămâni, militarii s-au instruit în vederea însușirii cunoștințelor și a formării deprinderilor în diferite specialități militare, precum instrucția tactică, instrucția tragerii cu armamentul din dotare, educație fizică militară, instrucția de geniu și EOD, comunicații și informatică și CBRN.

În următoarea perioadă, aceștia vor urma modulul perfecționării instruirii de specialitate.

Le dorim mult succes în cariera militară!

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei