Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Gheparzii dobrogeni în acțiune


Autor: Locotenent Locotenent Diana Aioanei
Data publicării: 09.09.2021

În perioada 30 August - 7 Septembrie 2021, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, au executat un exercițiu complex în poligonul Capu Midia.

În vederea dislocării în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană ,,General Ion Bungescu”, gheparzii dobrogeni au executat un marș combinat, atât pe roți, cât și pe jos, pe distanța de aproximativ 50 km.

În această săptămână de foc, militarii dobrogeni au executat un exercițiu tactic cu trageri de luptă, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, cu complexul antiaerian GEPARD. În ultima parte a exercițiului, gheparzii dobrogeni s-au antrenat în condiții similare cu cele ale ședințelor de tragere cu armamentul ușor de infanterie, urmând ca la finalul săptămânii, aceștia să execute trageri de luptă cu armamentul individual din dotare.

Calificativele obținute au fost bune și foarte bune, militarii dovedind că sunt în măsură să-și îndeplinească misiunile încredințate și că și-au însușit cunoștințele dobândite pe parcursul pregătirii pentru misiune.

Activitățile din această perioadă preced evaluarea finală a militarilor care încadrează Detașamentul de Apărare Antiaeriană, ce urmează a fi dislocat în Polonia. 

***

Începând cu luna octombrie 2021, militarii români vor participa în cadrul Grupului de Luptă, din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate, în flancul Nord-Estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Prezentare de tehnică în Polonia

În data de 16.09.2021, în baza militară Bemowo Piskie din Polonia, a avut loc o prezentare de tehnică militară pentru elevii Școlii Primare nr. 3 din localitatea Elk. Militarii români împreună cu aliații americani, britanici și croați din cadrul Grupului de Luptă, au avut oportunitatea de a le ...

„Gheparzii de fier” au ajuns în formulă completă în Polonia!

În data de 26 octombrie, ultimul eșalon de militari aparținând Detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a X-a a fost dislocat în Polonia cu o aeronavă de transport C-130 Hercules. Pentru următoarele 6 luni artileriștii antiaerieni dobrogeni vor executa misiunea de asigurare a prezenței...

Competiţia „Roza cercetaşilor” - limita adaptabilităţii cercetaşilor

Devenită tradiţie, competiția militar-aplicativă „Roza cercetașilor”, ediția de vară, faza pe divizie s-a desfășurat în garnizoana Buzău.Constituiţi în 10 loturi, 125 de militari din cadrul marilor unități și unităților din compunerea Diviziei 2 Infanterie „Getica” au participat la o nouă ediție...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei