Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

„Team Leader Academy”- O nouă provocare pentru artileriștii antiaerieni din Polonia


Autor: Locotenent Mădălina Boboc
Data publicării: 19.07.2021

Săptămâna trecută, comandanții de grupă din cadrul detașamentului de apărare antiaeriană rotația a IX-a au participat la cursul de „Team Leader Academy” organizat de partenerul american. Cursul a venit în sprijinul „micilor comandanți” pentru a-i ajuta pe aceștia să-și dezvolte și să-și perfecționeze deprinderile în arta conducerii militarilor.

În primele module de pregătire, participanții au avut oportunitatea de a se familiariza cu principalele sisteme de armament, comunicații și informatică precum și cu echipamentele medicale întrebuințate în luptă de către partenerii NATO.

În etapa finală a cursului, militarii au executat un marș tactic pe distanță medie și au exersat procedurile specifice pentru traversarea unui curs de apa. A fost o activitate solicitantă care i-a pus pe tinerii comandanți  în situația de a comanda un pluton, de a lua decizii, de a acționa rapid, dar au facut față cu brio tuturor provocarilor.

Această activitate a fost un schimb de experiență inedit pentru micii comandanți, aflați la început de carieră. Un plus a fost  faptul că instructorii au fost asigurați de fiecare națiune în parte, astfel că participanții au avut sansa de a vedea prin intermediul experiențelor împartășite și prin „puterea exemplului” cum gândesc și cum acționează comandanții din alte armate NATO.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei