Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Micii cercetași acasă la vânătorii de munte predeleni


Autor: Locotenent Anamaria Scarlat
Data publicării: 12.07.2021

Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” a fost gazdă pentru copiii militarilor din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, care au participat la tabăra „Micul cercetaș”.  Activitatea a fost organizată de Batalionul 912 Tancuri „Scythia Minor” din Murfatlar, în perioada 5-9 iulie.

Pe timpul șederii în curtea vânătorilor de munte predeleni, micii cercetași au avut ocazia să ia contact cu mediul cazon și cu viața militară.

Copiii au participat la activități specifice instrucției alpine, intrând în tainele tehnicilor de cățărare la stânca artificială și de traversare pe funicular, precum și de confecționare a principalelor noduri utilizate în alpinism. În a doua parte a zilei, aceștia s-au deplasat într-o drumeție pe Valea Leucii, fiind ghidați de cercetașii batalionului.

Militarii batalionului le-au prezentat principalele echipamente militare aflate în dotarea vânătorilor de munte în cadrul unei expoziții de tehnică și armament, făcând astfel cunoștință cu armamentul utilizat de aceștia, iar în poligonul de instruire al vânătorilor de munte le-au fost prezentate mai multe tipuri de focuri, respectiv focul haiducesc, focul de tip stea, focul de tip paravan și focul de tip scară cu alimentare.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei