Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Instrucţie alpină în Cheile Râşnoavei


Autor: Locotenent Anamaria Scarlat
Data publicării: 06.07.2021

Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” au desfăşurat, în perioada 22-26 iunie, tabăra de instrucţie la munte pe timp de vară, în Cheile Râşnoavei.

Zilnic, la primele ore ale dimineţii, vânătorii de munte predeleni, „cazaţi” la corturi în poligonul Cheia, s-au deplasat în marş pe jos până în Cheile Râşnoavei, unde au desfăşurat instrucţia de specialitate.

Aceştia au avut ocazia să exerseze şi să îşi perfecţioneze procedeele de efectuare a diferitelor tipuri de noduri folosite în alpinism, tehnicile de căţărare la coardă simplă sau dublă şi de coborâre în rapel pe trasee cu grade de dificultate diferite, tehnicile de traversare a unei brâne, precum şi procedeele de traversare a unor prăpăstii cu ajutorul funicularului.

Instrucţia alpină determină coeziunea, încrederea şi spiritul de camaraderie între militari, aceasta fiind o muncă de echipă între cel care se află în verticalitatea peretelui de stâncă şi cel care este la asigurare.

De asemenea, în data de 25 iunie, militarii şi-au perfecţionat deprinderile de trăgători în cadrul şedinţelor de tragere cu armamentul individual din dotare, în poligonul Cheia.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei