Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

SARMIS 21


Autor: Căpitan Mariana Dinu
Data publicării: 26.05.2021

Aproximativ 700 de militari români și 100 de mijloace tehnice din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Batalionul 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu” și Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” se instruiesc, în perioada 24 mai - 9 iunie, în cadrul exercițiului SARMIS 21. O echipă de observatori-controlori asigurată de Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și o echipă de observatori din Franța vor fi prezente pe timpul perioadei de instruire.

Deschiderea exercițiului a avut loc astăzi, 25 mai, la cabana Brădet, în prezența comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonelul Ilie-Marian Dragomir.

Exercițiul SARMIS 21 este un exercițiu în teren/real, de nivel tactic, bazat pe un scenariu fictiv, planificat de comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica” și condus de comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, în raionul Brașov-Brădet-Grohotiș-Trăisteni-Poligonul Măgurele.

Obiectivele evenimentului de instruire constau în planificarea, pregătirea, conducerea și executarea acțiunilor tactice/operațiilor specifice luptei armate, interarme, în mediu montan, validarea procedurilor standard de operare și perfecționarea deprinderilor specifice executării de trageri reale în mediul montan.

Exercițiul SARMIS s-a desfășurat anual, începând cu 2015, și reprezintă vârful pregătirii profesionale, momentul în care vânătorii de munte sunt evaluați în teren muntos-împădurit, în condiții specifice acestei specialități militare.

Exercițiul SARMIS 21 face parte din seria de exerciții DACIA 21 LIVEX, unul dintre cele mai complexe evenimente de instruire ale Armatei României de la declanșarea pandemiei COVID-19, care are loc în perioada 4 mai – 15 iunie, în mai multe locații din țară.

Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” a mai participat la exercițiul „Justice Sword 21”, desfășurat în poligonul Smârdan și participă, în această perioadă, și la exercițiul NATO „Noble Jump/Steadfast Defender 21” care se derulează în facilitățile Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu.

Exercițiile din cadrul DACIA 21 LIVEX au ca scop consolidarea posturii de apărare și descurajare naționale și aliate și confirmă capacitatea Armatei României de a-și angaja capabilitățile în operații defensive, precum și disponibilitatea permanentă a structurilor Alianței și a partenerului strategic american de a disloca rapid în țara noastră efective credibile pentru realizarea apărării, la nevoie.

Complexul de exerciții DACIA 21 LIVEX armonizează două componente principale de instruire în context multinațional - exercițiul NATO STEADFAST DEFENDER 21, respectiv exercițiul DEFENDER EUROPE 21.

 

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Tabără de instrucţie la munte

Timp de două săptămâni militarii cercetaşi ai Batalionului 30 Vânători de Munte "Muscel" s-au instruit în tabără la munte. Poligonul şi cabana militară de la Prislop au asigurat condiţiile propice pregătirii pe timp de iarnă. Tot în această perioadă, în aceeaşi locaţie, s-a desfăşurat şi...

Zile și nopți de foc pentru artileriștii antiaerieni din Polonia

Luna mai a început într-un ritm alert pentru militarii detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a care participă la misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate în Polonia.În perioada 3-11 mai, artileriștii antiaerieni vrânceni au participat, împreună cu aliații din cadrul...

Artileriștii Regimentului 52 Artilerie Mixtă în poligonul de instrucție

În Divizia 2 Infanterie “Getica” principala unitate de artilerie este Regimentul 52 Artilerie Mixtă având sediul la Bârlad. Fiind singura mare unitate de armă, aceasta reunește cei mai buni specialiști în domeniu, dovada acestui fapt fiind implicarea acestora în pregătirea și executarea unor...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei