Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Predarea comenzii și a Drapelului de Luptă la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”


Autor: Locotenent Andreea Istrate
Data publicării: 25.05.2021

Astăzi, 24 mai 2021, la sediul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești” a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii unității. Colonelul Adrian Costaru, a preluat comanda și Drapelul de luptă ale marii unități de la locțiitorul comandantului, colonel Alexandru Jugaru.

La eveniment au fost prezenți comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Dragoș-Dumitru Iacob, prefectul municipiului Constanța, șefii instituțiilor constănțene din cadrul sistemului național de apărare, comandanții unităților din subordinea brigăzii și personal din Brigada 9 Mecanizată ,,Mărășești”.

Comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica” a prezentat pe scurt câteva repere din evoluția în carieră a noului comandant, urându-i succes în activitate. De asemenea, și-a exprimat convingerea că acesta va duce mai departe tradițiile de luptă ale Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărășești”.

Colonelul Adrian Nicolae Costaru a absolvit Institutul Militar de Infanterie, Grăniceri și Chimie ,,Nicolae Bălcescu” în anul 1995.

Militarul a îndeplinit funcții de comandant pluton, comandant companie, ofițer de stat major în comandamentul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”, șef de stat major la Batalionul 400 Sprijin ,,Feleacu”, locțiitor al comandantului Batalionului 812 Infanterie ,,Bistrița”, comandant al Batalionului 811 Infanterie ,,Dej” și comandant al Batalionului 26 Infanterie ,,Neagoe Basarab”.

Începând cu anul 2017, a fost promovat pe funcția de șef G7-Instrucţie în cadrul Componentei Operaționale Terestre.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei