Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Comemorarea eroilor Bătăliei Varșoviei la monumentul de la Ossow, Polonia


Autor: Locotenent Mădălina Boboc
Data publicării: 17.05.2021

În data de 13 mai, reprezentanți din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a au participat la o ceremonie de depuneri de coroane la monumentul din Ossow dedicat Bătăliei de la Varșovia din 1920, activitate prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la semnarea alianței defensive româno-polone.

La eveniment au fost prezenți delegația MApN, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, primarul orașului Wolomin, Elizbeta Radwan și directorul complexului muzeal dedicat evenimentelor din 1920, Rafal Pazio.

Cu această ocazie, militarii din cadrul detașamentului de apărare Antiaeriană dislocați în Polonia, au avut onoarea de a primi vizita doamnei secretar de stat, care a discutat cu aceștia și  i-a felicitat pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovada pe întreaga perioadă de executare a misiunii.

La finalul activității, doamna secretar de stat Simona Cojocaru a înmânat placheta onorifică a Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, comandantului detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a, maior Zemțev Mircea.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei