Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Colonelul Vasilică Grădinaru la final de carieră


Autor: Plutonier-major Constantin Itu
Data publicării: 04.05.2021

Locțiitorul comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonelul Vasilică Grădinaru, și-a încheiat cariera militară după 31 de ani. Evenimentul emoționant a avut loc în prezența comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonelul Ilie-Marian Dragomir, a comandantului Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, colonelul Florin Stan, a colectivului marii unități și a familiei.

 Absolvent al Liceului Militar „Ștefan cel Mare” și al Școlii Militare de Ofițeri Activi de Artilerie „Ioan Vodă”, colonelul Vasilică Grădinaru, a parcurs cele mai importante etape dintr-o carieră militară de la comandant pluton, locțiitor comandant baterie, comandant baterie tunuri munte la Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mochiulschi”, instructor și șef cursuri la Școala de aplicație pentru Infanterie și Vânători de Munte, până la comandant al Batalionului 206 Artilerie „General Mihail Lăcătușu” și șef de stat major și locțiitor al comandantului în cadrul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. De asemenea, experiența dobândită a fost completată și de participarea în cadrul a două misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan.

 La finalul activității, colonelul Ilie-Marian Dragomir i-a mulțumit pentru activitatea desfășurată în cadrul brigăzii, și i-a oferit o plachetă cu însemnele marii unități, pentru devotamentul dovedit față de instituția militară.

 Felicitări pentru întreaga carieră militară!

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei