Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Emoții, respect și recunoștință


Autor: Plutonier-adjutant Liviu Gherghescu
Data publicării: 16.04.2021

Acestea au fost sentimentele trăite de reprezentanții  Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru TELL” Bârlad, când au fost alături de veteranul de război, lt.col(rtr) Voiculescu Gheorghe, la împlinirea venerabilei vârste de 101 ani.

La ceas aniversar  am dorit să-i fim alături veteranului de război, lt.col(rtr) Voiculescu Gheorghe, să-i  urăm sănătate și viață liniștită alături de cei dragi și să-i acordăm respectul și recunoștința noastră.

Lt.col(rtr) Voiculescu Gheorghe este unul din puținii supraviețuitori ai bătăliei de la Cotul Donului din cel de-al Doilea Război Mondial, fiind prizonier de război, timp de aproape 4 ani, într-un lagăr din fosta URSS.

Cu această ocazie, în semn de prețuire și aleasă considerație i-au fost acordate din partea conducerii Garnizoanei Bârlad, un album foto cu amintiri, o diploma de excelență, o șampanie, alături de un tort oferit de autoritățile publice locale.

Lt.col(rtr) Voiculescu Gheorghe, s-a bucurat de prezența noastră și ne-a  împărtășit experiențele pe care le-a trăit în timpul războiului la Cotul Donului.

 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei