Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Activități dedicate zilei de 22 decembrie


Autor: Maistru militar principal Iulian Cadulencu
Data publicării: 23.12.2016

În amintirea eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, joi, 22 decembrie, începând cu ora 10.00, la ,,Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989", aflat în Piaţa Dacia, din municipiul Buzău, s-a desfăşurat o ceremonie militară şi religioasă.
Muzica militară a intonat Imnul de Stat al României, iar un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor martiri buzoieni căzuţi la datorie în acele zile.
Depunerea coroanelor şi a jerbelor de flori la monument s-a desfăşurat în conformitate cu ceremonialul militar. Garda de Onoare şi muzica militară au defilat în faţa asistenţei.
De asemenea, începând cu ora 11.30, în localitatea Spătaru, din judeţul Buzău, s-a desfăşurat o ceremonie similară, în memoria generalului ŞTEFAN GUŞĂ. Au fost prezenţi membri ai familiei şi reprezentanţi ai Fundaţiei „General Ştefan Guşă".
La activitate au participat, colonel Paul Rădulescu, şeful de stat major al Diviziei 2 Infanterie „Getica", autorităţi locale, cadre militare, active, în rezervă şi retragere, veterani de razboi, lideri politici şi reprezentanţi ai societăţii civile. Ceremonii similare s-au desfășurat și în garnizoanele Brașov și Galați.                                           Cinstim memoria eroilor şi avem datoria să fim demni de sacrificiul acestor martiri.
Dumnezeu să îi odihnească în pace pe cei căzuţi pentru Libertate, Democraţie şi Dreptate!

 

 

 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

22 Decembrie „Ziua Victoriei Revoluţiei Române și a Libertății din Decembrie 1989”

Marți, 22 decembrie, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, aflat în Piața Dacia din Buzău, s-a desfășurat la împlinirea a 31 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, un ceremonial militar şi religios în memoria eroilor martiri.În cadrul evenimentului a fost oficiată o...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei