Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Ziua NATO în garnizoana Buzău


Autor: Biroul Informare și Relaţii Publice
Data publicării: 05.04.2021

În baza legii nr. 390 din 28.09.2004, în prima duminică a lunii aprilie se sărbătoreşte Ziua NATO în România.

Cu acestă ocazie, duminică, 4 aprilie, la sediul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, s-a desfăşurat o ceremonie militară în cadrul căreia au fost arborate drapelul naţional şi drapelul NATO şi au fost intonate imnurile României şi al Alianţei Nord-Atlantice.

Ceremonia s-a încheiat cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria militarilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii.

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord este una dintre principalele organizaţii internaţionale la nivel mondial. Aceasta este o alianţă politică şi militară, formată din 30 de ţări membre din Europa şi America de Nord.

Aceste ţări cooperează în domeniul securităţii şi al apărării. Astfel, NATO oferă o legătură unică între cele două continente pentru cooperarea politică şi de securitate.

Scopul esenţial al NATO este acela de a asigura libertatea şi securitatea tuturor membrilor săi prin mijloace politice şi militare, în conformitate cu Tratatul Nord-Atlantic şi cu principiile Cartei Naţiunilor Unite.Tratatul Nord-Atlantic a fost semnat la data de 4 aprilie 1949. Acesta reprezintă baza legală şi contractuală a Alianţei şi a fost stabilit în cadrul Articolului 51 al Cartei Naţiunilor Unite, care reafirmă dreptul inalienabil al statelor independente la apărarea individuală sau colectivă.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei