Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Tanchiștii dobrogeni în poligonul Murfatlar


Autor: Locotenent Andreea Istrate
Data publicării: 11.03.2021

În perioada 09-10 martie, în poligonul Murfatlar, militarii Batalionului 912 Tancuri ,,Scythia Minor” au executat activătăți de instrucție în cadrul etapei de instruire de nivel pluton.

Activitățile de instruire au vizat perfecționarea capacității de planificare și conducere a acțiunilor de luptă de către comandanții de plutoane și comandanții de tancuri, precum și antrenarea și evaluarea membrilor echipajelor.

Este prima dată în istoria batalionului când militarii se instruiesc până la nivel companie, examenul maturităţii depline urmând a fi dat în poligonul Babadag pe timpul exerciţiului ,,Mărăşeşti 21”, unde Batalionul 912 Tancuri va conduce battle group-ul Brigăzii 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”, a precizat comandantul Batalionului 912 Tancuri, locotenent-colonel Iulian Popa.

La finalul exercițiului, militarii au fost felicitați de comandantul batalionului pentru modul în care au executat exercițiul.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei