Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni” are un nou comandant


Autor: Locotenent Sergiu Iosub
Data publicării: 19.02.2021

În data de 17 februarie a.c., locotenent-colonelul Laurențiu Popescu a luat în primire comanda și Drapelul de Luptă al Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” de la locotenent-colonelul Iulian Sărățeanu.

Ceremonia a avut loc la sediul unității, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, locțiitorul comandantului Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”, colonel Sever Zanc, și a altor distinși invitați.

Noul comandant este veteran al Teatrelor de Operații, cu patru misiuni executate în Afganistan și Irak. De la începutul carierei, a îndeplinit funcțiile de comandant pluton, locțiitor al comandantului de companie, ofițer de stat major și comandant companie în cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”. În anul 2015 a fost avansat la gradul de maior și timp de trei ani și-a desfășurat activitatea în Statul Major al Forțelor Terestre și Statul Major General. 

În 2018 a urmat cursurile Facultății de comandă și stat major la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” iar la finalizarea studiilor a fost repartizat pe funcția de locțiitor al comandantului Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” și avansat la gradul de locotenent-colonel.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei