Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Schimbarea comenzii la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”


Autor: Căpitan Mariana Dinu
Data publicării: 15.01.2021

În data de 12 ianuarie 2021, a fost citit Ordinul de detașare și împuternicire a comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, generalul de brigadă Cristian Teglaș, pe funcția de locțiitor al șefului de stat major pentru planuri în cadrul Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est.

Activitatea a avut loc în prezența comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul-maior Dragoș Iacob, iar comanda brigăzii a fost preluată de către locțiitorul comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonelul Vasilică Grădinaru. 

Cu emoție, generalul de brigadă Cristian Teglaș s-a adresat militarilor din formație și personalului prezent la activitate: „Când am aflat că o să predau comanda Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, mi-am reamintit de ziua în care am pășit la sediul acestei mari unități. Se întâmpla acum 4 ani. Vă mărturisesc că mă încearcă aceleași sentimente și acum, când urmează să plec. Reflectând, mi-am dat seama cât de norocos am fost pentru că am avut șansa să lucrez cu oameni ca voi și cât de mult v-ați implicat în misiunile și sarcinile încredințate. Am apreciat determinarea, spiritul de corp, lucrul în echipă și dăruirea pentru îndeplinirea proiectelor complexe, în care am fost implicați. Sunt conștient de sacrificiile pe care le faceți în fiecare zi, cunosc provocările anului 2021 pentru brigadă și sunt convins că o să le faceți față la cele mai înalte standard. Știu că ați excelat sub presiune, așa cum doar un vânător de munte poate să o facă. Misiunea mea a fost mai ușoară datorită vouă. Vă mulțumesc și vreau să știți că a fost o mare onoare și un privilegiu să lucrez cu voi și să fiu comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. Am onoarea să vă salut!”

Generalul-maior Dragoș Iacob i-a mulțumit generalului de brigadă Cristian Teglaș pentru toată activitatea desfășurată „Faptele vorbesc despre generalul de brigadă Cristian Teglaș, în cei aproximativ patru ani în care a comandat brigada. A fost alături de voi la activități de instrucție și nu numai. Puțini ofițeri au șansa să pună mâna pe un drapel de luptă și să își asume comanda unei unități. Generalul de brigadă Cristian Teglaș este un ofițer norocos pentru că a avut șansa să comande Batalionul 385 Artilerie „Iancu de Hunedoara” și Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. Vreau să îți mulțumesc în numele meu și al comandanților Diviziei 2 Infanterie „Getica”, cu care ai lucrat ca și comandant de brigadă, pentru modul în care ai înțeles să îți execuți atribuțiile și responsabilitățile. Totodată îți doresc succes în noua funcție, care nu va fi ușoară. Vouă, celor din formație, vă mulțumesc pentru modul în care v-ați îndeplinit misiunile sub comanda generalului de brigadă Cristian Teglaș.”

În cadrul activității, Adrian Leonard Mociulschi, nepotul generalului Leonard Mociulschi, i-a înmânat generalului de brigadă Cristian Teglaș trofeul “General Leonard Mociulschi”: „Am avut onoarea de a înmâna generalului de brigadă Cristian Teglaș trofeul „General Leonard Mociulschi”, pentru modul deosebit în care a gestionat Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, pentru faptul că a fost tot timpul activ și a fost alături de subordonati și nu în ultimul rând, pentru performanțele obținute de structurile subordonate brigăzii.”

Succes în cariera militară!

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei