Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Deschiderea anului de instrucţie la Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni”


Autor: Locotenent Sergiu Iosub
Data publicării: 12.01.2021

Luni, 11 ianuarie, la sediul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, a avut loc Festivitatea începerii anului de instrucție 2021.

La ceremonie au participat șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă și comandantul Brigăzii 1 Mecanizate, generalul de brigadă Valentin Brînzei.

2020 a fost un an cum nu a fost altul în istoria armatei române. Un an aflat sub semnul pandemiei COVID-19. Un an care ne-a schimbat ca oameni și ca militari, prin măsurile aferente de protecție și prevenire a răspândirii SARS-COV-2.

Batalionul 2 Infanterie „Călugăreni” a ieșit cu capul sus din acest an. Am executat și executăm misiuni în sprijinul autorităților locale și centrale pentru limitarea și managementul pandemiei: fie că vorbim de patrule mixte cu forțele MAI de pe timpul stării de urgență, paza obiectivelor speciale preluate de la Jandarmeria Română, call centerul în sprijinul DSP sau amenajarea și paza spitalului de campanie de la Ana Aslan.

În pofida acestor condiții speciale, batalionul a participat la exercițiul multinațional Saber Junction 20, în centrul de instruire din Hohenfels, Germania, cu o echipă de stat major, o companie de infanterie, un pluton de mentenanță și 20 de vehicule ca tehnică de luptă.

Personalul din statul major a participat la exercițiul Brigăzii 1 Mecanizate „Argedava”, Argedava 20, iar structurile ISR ale batalionului au participat la Senzorul 20. Mai mult, am primit misiunea de a genera și operaționaliza o companie de infanterie, Compania 1 ORF, în rezerva operațională a Comandamentului JFC Napoli, pentru TO Balcani.

În plus, batalionul a fost centru de selecționare pentru viitorii SGP, pe garnizoana București și implicit centru de instruire pentru aceștia, pentru a doua serie, noiembrie-decembrie 2020, având peste 60 de viitori soldați profesioniști la instrucție.

Cel mai important este faptul că toate obiectivele stabilite au fost îndeplinite iar rezultatele la toate aceste activități au fost bune și foarte bune, demonstrând încă o dată înalta calitate profesională a Călugărenilor.

2021 se anunță un an la fel de provocator ca 2020. Instrucția va continua cu respectarea măsurilor de protecție specifice COVID-19. Cu siguranță nu va fi un an ușor dar, oricum, Călugărenii sunt căliți și adaptabili la provocările Armatei României. a precizat comandantul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, locotenent-colonel Iulian Sărățeanu.

Urmează un an 2021 cu așteptări destul de mari pe linia instruirii și a exercițiilor multinaționale. Faceți parte dintr-un batalion cu un colectiv foarte bine închegat, care a avut mereu capacitatea de a face performanță.

Înființarea Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, în urmă cu peste 25 de ani,  marca începutul unui proces de instruire și participare la misiuni internaționale care avea să faciliteze, în timp, evoluția în carieră a cadrelor militare din unitate până în vârful ierarhiei militare.

Dacă încă nu v-ați convins unde vă aflați, voi, militarii noi din unitate, va trebui să lucrați la mentalitatea dumneavoastră. Vă aflați într-o unitate care, de foarte multe ori, a depășit așteptările, Călugărenii fiind mereu înconjurați de o aură de profesionalism.

Vă mulțumesc tuturor pentru tot ce ați făcut în anul 2020, continuați și în 2021 cu aceeași atitudine și am încrederea că vă veți îndeplini toate misiunile încredințate în noul an, a precizat Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei