Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

25 Octombrie - Ziua Armatei României în garnizoana Buzău


Autor: Biroul Informare și Relaţii Publice
Data publicării: 26.10.2020

Instituția Prefectului - Județul Buzău, în colaborare cu Garnizoana Buzău, a organizat duminică, 25 octombrie, o serie de manifestări prilejuite de aniversarea Zilei Armatei României.

Ținând cont de restricțiile impuse de contextul epidemiologic actual, activitățile s-au desfășurat în format restrâns, fără participarea publicului și au constat în două momente festive de ce au cuprins oficierea unui serviciu religios și depunerea de coroane în memoria eroilor patriei la „Monumentul Eroilor Neamului”, din Bulevardul Nicolae Bălcescu, precum și la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău.

În cadrul ceremonialului militar și religios de la Cimitirul Eroilor, a fost ținut un „Te Deum” oficiat de un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, care a omagiat spiritul de jertfă și credința militarilor români.

Prezent la eveniment a fost și Președintele Camerei Deputaților, oficialități locale și județene, militarii garnizoanei Buzău, familii ale eroilor buzoieni căzuți în teatrele de operații.

La final, comandantul garnizoanei Buzău, general-maior Dragoș-Dumitru Iacob, a dat citire cuvântului ministrului apărării naționale cu ocazia Zilei Armatei României și au fost depuse coroane de flori la Domul Central din Cimitirul Eroilor.

La mulți ani Armatei României, precum și tuturor militarilor și familiilor lor!

* * *

Moment simbolic în istoria poporului român, înscris în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, ziua de 25 Octombrie este Ziua Armatei României, o zi de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care, de-a lungul vremii, oştirea noastră şi-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-ţi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei