Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”- exerciţii tactice cu trageri de luptă


Autor: Sergent-major Nicusor Comanescu
Data publicării: 26.10.2020

Aflați  la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan pentru exercițiul „JUSTICE SWORD 20”,militarii gălățeni au executat în aceste zile exerciţii tactice cu trageri de luptă-LFX de nivel companie.

LFX-urile (Live-Fire Exercises, exerciţii tactice cu trageri de luptă reale) sunt foarte importante pentru fiecare militar în parte dar, mai ales, pentru subunitate, ca un întreg. Sunt planificate prin scenariu diferite situații tactice cu grad ridicat de complexitate și se acționează procedural pentru îndeplinirea misiunilor încredințate. Pe lângă antrenamente, aceste exerciții sunt esențiale pentru evaluarea subunităților, urmărindu-se identificarea deficiențelor, eliminarea lor si actualizarea procedurilor de operare și angajare a inamicului prin focul operatorului tunului de 25 mm de pe tehnica de luptă,  MLI-84M Jderul, sincronizarea sprijinului prin foc executat de către plutonul de aruncătoare cal. 82 mm, modul de dare a misiunilor către subordonați, însușirea misiunilor de către aceștia,evoluția asimilării cunosțințelor teoretice cât și practice de la ultimele exerciții executate, dar și nivelul coeziunii subunitatilor pentru a acționa în cadru integrat cu sprijinul subunităților de armă (artilerie, cercetare, geniu, CBRN, medical, logistic, întreținere).

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei