Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Vânătorii de Munte la exercițiul „SARMIS 20”


Autor: Căpitan Mariana Dinu
Data publicării: 23.10.2020

Exercițiul „SARMIS 20”, de tip LIVEX (Live Exercise), a debutat cu exerciții de comandament, și exerciții de rezolvare a unor situații tactice. Ulterior, exercițiile de antrenament în teren au fost cele care au testat cel mai mult nivelul de pregătire al vânătorilor de munte în teren muntos-împădurit, toate exercițiile bazându-se pe un scenariu fictiv.

În cadrul exercițiului a avut loc și evaluarea personalului companiei de vânători de munte (Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”) și a echipei de control aerian tactic (CAT) participante la Forța Consolidată de Răspuns NATO/NRF, în perioada 2020-2022. O echipă de evaluatori din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite și Componenta Operațională Terestră, a determinat nivelul de pregătire pentru misiune a structurilor și a identificat principalele deficiențe care trebuie remediate.

La exercițiu au participat 2 elicoptere IAR-330 Puma SOCAT și 2 MiG-21 LanceR, aparținând Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” din CâmpiaTurzii.

Temperaturile scăzute pe timpul nopții și dimineața, zilele cu ploaie, efortul fizic și psihic depus, terenul muntos-împădurit de la altitudini de 1300 m la 1788 m, au fost principalele provocări ale exercițiului „SARMIS 20”.

Structurile din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” cu cele mai multe forțe participante la exercițiu sunt Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” și Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei