Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Submarin german din clasa 214


Autor: Locotenent-colonel Benone Mavriș
Data publicării: 06.02.2018

Tipul 214 este un submarin diesel-electric construit de Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH. Dispune de sistem de propulsie independentă de aer (AIP), care utilizează celule de combustie cu hidrogen și membrană de polimer electrolitic Siemens (PEM).

Fiind destinat exportului, submarinul de tip 214 este derivat al tipului 212, dar fără anumite tehnologiile clasificate ale predecesorului său mai mic, dintre care cel mai important este probabil coca de oțel nemagnetică, ceea ce face modelul 212 foarte dificil de detectat.

Echipamentele constructive ale acestei nave dau posibilitatea executării unei game largi de misiuni anti-submarin, anti-navă, cercetare, supraveghere, activități de recunoaștere sau misiuni cu forțe pentru operații speciale.

Datorită îmbunătățirilor constructive și a materialelor folosite, modelul 214 se poate scufunda până la aproape 400 de metri, are o autonomie de 84 de zile și este prevăzut cu opt tuburi de calibru 533 mm pentru lansarea torpilelor.

Este utilizat de armata Greciei, Portugaliei, Turciei și Coreii de Sud.

 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei