Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

LAV 700


Autor: Locotenent-colonel Benone Mavriș
Data publicării: 23.06.2017

General Dynamics Land Systems - Canada a făcut publice detalii suplimentare despre cel mai recent vehicul 8x8 LAV -700 (Light Armoured Vehicle 700), care a fost lansat în producție, cel  mai probabil, pentru Arabia Saudită.

Modelul LAV 700 se bazează pe tehnologia vehiculelor 8x8 Stryker și variantele sale construite pentru armata SUA, precum și cele mai recente LAV 6.0, produse în prezent pentru Canada.

În comparație cu platformele anterioare, cel mai recent model dispune de o carenă nouă și mai mare, care poate transporta o sarcină utilă de 11.000 kg., greutatea totală ajungând la 32.000 kg.

Partea inferioară a vehiculului este construită în formă de dublu V pentru a asigura un nivel mai ridicat de protecție împotriva minelor și dispozitivelor explozive improvizate (IED).

Pachetul energetic cuprinde un motor Diesel Caterpillar C13 care dezvoltă 711 CP, cuplat la o transmisie automată Allison 2800 cu șapte trepte de viteză înainte și una de mers înapoi.

Pentru un nivel mai ridicat de mobilitate, este prevăzut cu o suspensie hidropneumatică independentă și cu un sistem de control al gărzii la sol. Totodată este dotat cu un sistem central de umflare a pneurilor, precum și cu anvelope de tip "run-flat".

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Războiul dronelor

În ultimii ani, dronele (vehicule aeriene fără pilot) au început să fie utilizate intens, în primul rând, în domeniul militar dar și tot mai mult în domeniul civil.
Utilizarea dronelor în domeniul militar este deja frecventă. Ele capătă însă un rol tot mai important în domeniul civil –...

TOR-M2DT

TOR-M2DT(SA-15 Gauntlet) este un sistem antiaerian cu bătaie mică produs în Federaţia Rusă. Sistemul este special proiectat pentru a opera în zona arctică fiind bazat pe şasiul DT-30 PM care este compus din două vehicule de teren şenilate unite printr-un mecanism de tractare şi virare. Cel de-al...

FMTV A2

Compania americană Oshkosh Defense a anunţat luna aceasta că a înaintat o propunere Guvernului S.U.A privind producția unei noi familiei de vehicule tactice medii. Proiectul FMTV A2 ( Family of Medium Tactical Vehicles) al firmei Oshkosh este în concordanţă cu solicitarea armatei SUA de...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei