Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

LAV 700


Autor: Locotenent-colonel Benone Mavriș
Data publicării: 23.06.2017

General Dynamics Land Systems - Canada a făcut publice detalii suplimentare despre cel mai recent vehicul 8x8 LAV -700 (Light Armoured Vehicle 700), care a fost lansat în producție, cel  mai probabil, pentru Arabia Saudită.

Modelul LAV 700 se bazează pe tehnologia vehiculelor 8x8 Stryker și variantele sale construite pentru armata SUA, precum și cele mai recente LAV 6.0, produse în prezent pentru Canada.

În comparație cu platformele anterioare, cel mai recent model dispune de o carenă nouă și mai mare, care poate transporta o sarcină utilă de 11.000 kg., greutatea totală ajungând la 32.000 kg.

Partea inferioară a vehiculului este construită în formă de dublu V pentru a asigura un nivel mai ridicat de protecție împotriva minelor și dispozitivelor explozive improvizate (IED).

Pachetul energetic cuprinde un motor Diesel Caterpillar C13 care dezvoltă 711 CP, cuplat la o transmisie automată Allison 2800 cu șapte trepte de viteză înainte și una de mers înapoi.

Pentru un nivel mai ridicat de mobilitate, este prevăzut cu o suspensie hidropneumatică independentă și cu un sistem de control al gărzii la sol. Totodată este dotat cu un sistem central de umflare a pneurilor, precum și cu anvelope de tip "run-flat".

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

NASAMS II

NASAM(Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System) este primul sistem antiaerian de rază medie centrat pe reţea din lume care este operaţional, fiind produs de către Kongsberg Defence & Aerospace . Caracteristicile sale unice bazate pe o arhitectură de reţea, posibilităţile de angajare...

Mistral MANPAD

Mistral Manpads este un sistem antiaerian cu bătaie foarte mică ce foloseşte ultima generaţie de rachete autodirijate Mistral. Sistemul poate fi operat şi transportat foarte uşor având un echipaj de doi oameni. Într-un scenariu tactic mai simplu sistemul poate fi operat de un singur militar....

VL MICA

VL Mica este un sistem antiaerian cu bătaie mică care foloseşte racheta autodirijată MICA , care poate fi dotată cu un cap de autodirijare cu infraroşu(VL MICA IR) sau cu căutare radar (VL MICA RF). Această capabilitate unică asigură o probabilitate de lovire foarte bună chiar în condiţiile...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei