Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Mistral ATLAS-RC


Autor: Locotenent-colonel Benone Mavriș
Data publicării: 29.03.2017

Compania MBDA a lansat un nou sistem de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acţiune numit Mistral ATLAS-RC, la cererea Ministerului Apărării din Spania pentru modernizarea actualelor lansatoare Mistral.
Acest nou sistem, bazat pe o turelă controlată prin telecomandă și echipată cu două rachete Mistral şi un sistem cu termoviziune de ultimă generaţie, este capabil să fie montat pe vehicule blindate uşoare precum  URO VAMTAC ST5.
Noul sistem ATLAS-RC asigură o protecţie mai mare a echipajului prin faptul că poate fi operat din interiorul vehiculului sau de la distanţă, printr-o staţie de lucru mobilă. Este compatibil cu toate versiunile rachetelor Mistral şi încorporează tehnologii de ultimă generaţie, are cadență mare de tragere, timp de reacţie scurt, sisteme de vedere pe timp de zi şi noapte, capabilităţi de angajare și mobilitate tactică.
Sistemul poate fi integrat într-o reţea controlată de trageri şi adaptabil oricărui sistem de comunicare ales de client. Sistemul a fost conceput să minimalizeze volumul de muncă al echipajului și numărul acestora (poate fi operat de un singur soldat), pentru a fi integrat cu ușurință unei game largi de vehicule blindate şi neblindate cu mare mobilitate și poate fi transportat aerian cu avioane precum A400M şi C130.
Sursa: www.rumaniamilitary.ro accesat la data de 28 martie 2017.

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei