Publicaţie editată de Divizia 2 Infanterie „Getica“, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu nr. 1, Buzău
ISSN 2359-9898 | ISSN L2359–9898

Vânătorii de munte brașoveni participă la competiția internațională Edelweiss Raid 2019


Autor: Căpitan Mariana Dinu
Data publicării: 27.02.2019
Data publicării
02/27/2019

Militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa” reprezintă echipa României la ediția a XIX-a a competiției internaționale Edelweiss Raid 2019, din Austria. Competiția se desfășoară în localitatea Tyrol, în perioada 27-28 februarie, și are o ediție la un interval de doi ani. Anul acesta, la start au fost 23 de echipe participante din 12 țări (România, Franța, Rusia, Bulgaria, Germania, Italia, SUA, Slovenia, Muntenegru, Spania, Polonia și Austria), România participând cu o echipă formată din 8 militari.

Echipele din cadrul competiției parcurg pe parcursul celor două zile, un traseu de 40 de km, cu o diferență de nivel de aproximativ 4000. În prima zi, militarii vor fi testați la 6 probe (salvare din avalanșă, salvare din abrupt, coborâre în rapel, coborâre în echipă, transport material cu targă universală și organizare și instalare bivuac), și în a doua zi la 7 probe(tragere cu armamentul din dotare, planificare itinerar de deplasare, orientare în teren muntos, aruncarea grenadelor de mână, acordare de prim ajutor și transport rănit, identificare obiective în teren, probă de deplasare contratimp).

Militarii parcurg traseul de 40 km cu echipamentul complet pentru ducerea acțiunilor militare, pe timp de iarnă, respectiv o raniță de aproximativ 15 kg și armamentul individual.

Succes echipei României, la competiție!

Foto: Florin Zbarcea , www.facebook.com/EdelweissRaid

Etichete: 

ÎMPARTE CU PRIETENII TĂI:

Citeşte şi:

Competiția - Roza cercetașilor 2017
Continutul: 

Săptămâna aceasta cercetașii Diviziei 2 Infanterie Getica se întrec în cadrul competiției militare Roza Cercetașilor, etapa de iarnă.
Cercetașii folosesc facilitățile de instruire de la Prislop, acolo unde cadrul natural asigură un grad ridicat de...

DAY RUN - „Prietenie prin sport”

Vineri, 17 februarie 2017, Garnizoana Buzău în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău, au organizat, cu ocazia Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar, competiţia DAY RUN.
La crosul desfăşurat pe traseul Stadionul de Atletism, Parcul Crâng şi retur, cu o...

Competiția aplicativ-militară de vară, etapa pe Divizia 2 Infanterie “Getica”.
Continutul: 

În perioada 6-9 iunie a.c., în garnizoana Brașov, s-a desfășurat Competiția aplicativ- militară de vară pentru unități de instrucție etapa pe Divizia 2 Infanterie “Getica”. Cele 7 loturi sportive s-au întrecut în probele de duel de foc și patrulă la feminin și masculin.         ...

Este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului şi a datei apariţiei publicaţiei